Wethouder Anja Vijselaar (links) met projectleider Thijs van der Geest

Groot onderhoud Herenweg Vinkeveen afgerond

De werkzaamheden aan de Herenweg in Vinkeveen zijn afgerond. Aan de weg is groot onderhoud verricht en de verkeersveiligheid is verbeterd. Door herinrichting van de weg is er een betere doorstroming van verkeer. Op maandag 6 mei is de rode fietspadencoating aangebracht en daarmee is het laatste onderdeel van de werkzaamheden voltooid.

De Herenweg (tussen de N201 en de Baambrugse Zuwe) in Vinkeveen is een belangrijke doorgaande weg. Onderhoud was noodzakelijk om de weg veilig te houden. Door de jaren heen is het aanzicht veranderd en werd het parkeren een probleem. Dit is met de werkzaamheden aangepakt.

Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn bewoners en ondernemers betrokken bij de plannen. Er is veel waardevolle informatie opgehaald en er kon geconcludeerd worden dat bij het merendeel van de bewoners en ondernemers draagvlak was voor de werkzaamheden en voor herinrichting van de rijbaan.

Wethouder Anja Vijselaar (Mobiliteit): “Met de opknapbeurt is de veiligheid en de doorstroming op de Herenweg verbeterd. Fietsers hebben dankzij de suggestiestroken nu een duidelijke positie op de weg. Ook is de snelheid verlaagd van 50 km/h naar 30 km/h. Om goede doorstroming te garanderen, heeft de weg nu een vaste breedte van 5,50 meter. Stuk voor stuk grote verbeteringen.

Om doorstroming en veiligheid te verbeteren is een aantal parkeervakken verdwenen. Waar de weg breder is, zijn nieuwe plekken aangelegd. Ook zijn 20 nieuwe parkeerplaatsen beschikbaar op het terrein bij de visboer.

Resterende ruimte naast de weg is ingericht met plantvakken. De nieuwe plantvakken zijn begrensd met trottoirbanden en voorzien van een hekje (ongeveer 30 cm. hoog) om parkeren te voorkomen. De vakken zijn beplant met een mix van bloemrijke planten.

Om het regenwater goed af te kunnen voeren, zijn nieuwe kolken geplaatst. Hiermee wordt voorkomen dat tijdens flinke regenbuien water op straat blijft staan.AlgemeenDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuwsVinkeveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×