Natuurbeleving bij Mama Lokaal Wilnis

Woensdagochtend 22 mei organiseert het Mama Lokaal Wilnis in NME-centrum De Woudreus een leuke natuurbeleving voor de allerkleinsten en hun mama’s en papa’s. De activiteit wordt verzorgd door Clara Timmerman van Paardebloem Natuuractiviteiten en vindt plaats bij het NME-centrum De Woudreus in Wilnis.

De bijtjes zoemen, de vlinders fladderen…! Ze zijn op zoek naar zoete nectar uit de bloemen. Komen jullie de bijtjes helpen bij het zoeken naar bloemen? Vind jij een grote bloem en een kleine bloem? Een roze en een witte? We maken een bloemenschilderijtje om mee naar huis te nemen!

Kinderen (en volwassenen!) hebben natuur – een natuurlijke omgeving – nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd.

In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder, zijn er minder onderlinge problemen. Er zijn allerlei uitdagingen. Geen dag is hetzelfde. Dus naar buiten allemaal. Leer samen met Clara hoe je dit stimuleert bij je kind(eren) en geniet samen van de natuur om je heen.

Trek je kindje geschikte buitenkleding aan! Regenlaarsjes en een broek die vies mag worden. Ook voor als het buiten (een beetje) nat is. Bij doorgaande regen zijn alle activiteiten binnen. De activiteit start om half 11 en duurt ongeveer drie kwartier. Koffie/thee staat om 10 uur klaar.AlgemeenCultuurDe Ronde VenenNieuwsouders lokaal de ronde venenservicepunten tympaan de baat


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×