De foto is ter illustratie

Tijdelijke afsluiting openbare boothelling Vinkeveense Plassen

De openbare boothelling op Zandeiland 4 is van 1 juli tot en met 30 augustus afgesloten. Volgens Recreatieschap Stichtse Groenlanden (SGL) is de tijdelijke afsluiting nodig om de parkeersituatie op het eiland beheersbaar te houden en de toegang voor hulpdiensten te garanderen. Booteigenaren die gebruikmaken van de helling wordt geadviseerd hun boot voor 1 juli te water te laten zodat de helling kan worden afgesloten voordat het echt druk wordt.

Zandeiland 4 is erg in trek bij dagrecreanten, duikers en mensen met boottrailers die van de boothelling gebruik maken. Vooral in de zomerperiode is het extreem druk op de parkeerplaats. Voertuigen met trailers moeten een groot deel van het eiland doorkruisen om bij de boothelling te komen om daarna de trailer te parkeren. Dit werkt opstoppingen en gevaarlijke situaties in de hand en belemmert de toegang voor hulpdiensten.

Bij wijze van proef heeft SGL met instemming van gemeente De Ronde Venen besloten de boothelling in juli en augustus af te sluiten. SGL schrijft te begrijpen dat dit een teleurstelling is voor de gebruikers. Deze zullen na 1 juli van een boothelling bij een van de jachthavens gebruik moeten maken. Booteigenaren moeten dan eerst een afspraak maken en boothellingen bij jachthavens zijn in de zomer druk bezet. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de boothelling van een jachthaven.

SGL plaatst de komende weken langs de Baambrugse Zuwe en op het zandeiland borden om bezoekers alvast te attenderen op de aankomende afsluiting.

Na afloop van de afsluiting volgt een evaluatie waarvan de uitkomsten bepalend zijn of de afsluiting permanent wordt doorgevoerd in de maanden juli en augustus. Bij de evaluatie is de gemeente nauw betrokken evenals de gebruikers op het eiland, Airdiving en Watersportvereniging Vinkeveen- Abcoude.AlgemeenDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuws


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×