Alle kinderen mogen meedoen

 ‘Sociale uitsluiting door armoede is schrijnend’.  Bob de Koff wil daar met Stichting Leergeld wat aan gaan doen. De stichting wil op een duurzame manier investeren in de participatie en ontwikkeling van kinderen in de gemeente. 

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn omdat er niet genoeg geld is. Volgens Leergeld mogen alle kinderen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen!

En de doelgroep is breed. “ Die bestaat al lang niet meer uit gezinnen die langdurig leven van een uitkering. Steeds vaker worden (eenouder)-gezinnen geconfronteerd met financiële problemen, bijvoorbeeld door werkloosheid, faillissement, schuldenproblematiek of een echtscheiding. Ook zijn er steeds meer ‘werkende armen’ binnen onze doelgroep”, vertelt Bob de Koff.

De organisatie wil kinderen van 4 tot 18 jaar helpen, zodat ze kunnen meedoen aan school- en buitenschoolse activiteiten. Denk bij buitenschoolse activiteiten bijvoorbeeld aan pianolessen, scouting of een lidmaatschap van een sportclub. Maar Leergeld kan ook zorgen voor kleding, een fiets of een computer. Het geld dat binnenkomt voor de gezinnen die hulp krijgen, gaat altijd rechtstreeks naar de school of een vereniging. Na afhandelingen van de aanvragen die binnenkomen blijft het contact met de gezinnen bestaan. 

Stichting Leergeld in onze gemeente is nog op zoek naar vrijwilligers. “Omdat we zijn aangesloten bij de Landelijke Stichting Leergeld kunnen we gebruikmaken van hun diensten. Voor bijna alle functies zijn er gerichte trainingen, zodat we ervoor zorgen

dat iedereen die voor ons bezig is de juiste ondersteuning krijgt”, aldus Bob de Koff. 

Er is dan ook nog veel werk dat moet gebeuren, voordat Leergeld in september daadwerkelijk van start gaat. 

 

Stichting Leergeld is een vrijwilligersorganisatie, de hulpverlening is lokaal georganiseerd en inmiddels zijn er 113 Leergeld Stichtingen actief in 75% van alle Nederlandse gemeenten. Sinds dit jaar zit de gemeente De Ronde Venen daar dus ook bij. Hierdoor is er een aanspreekpunt in onze gemeente voor gezinnen die de hulp van Stichting Leergeld goed kunnen gebruiken



AlgemeenCultuurDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuws


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×