Klimaatburgemeesters gezocht

Nationale Klimaatweek: Nieuwe Klimaatburgemeester(s) gezocht

Van 11 tot 17 november is het weer zover: de Nationale Klimaatweek (NKW). Voor de vierde keer laten Klimaatburgemeesters door heel Nederland zien hoe je duurzamer kunt leven. Het doel? Zoveel mogelijk mensen inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Ook in onze gemeente worden nieuwe Klimaatburgemeesters gezocht.

Klimaatburgemeesters stimuleren anderen om duurzamer te leven en brengen mensen met diverse activiteiten in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek.

Onze eerste Klimaatburgemeester Chantal Bekker heeft inmiddels drie jaar meegedaan en richtte zich daarbij op inwoners, belangenverenigingen en politiek. Bekijk hier het interview wat RTV Ronde Venen met haar had bij haar tweede herkiezing: https://rtvrondevenen.nl/2022/10/20/chantal-bekker-weer-een-jaar-klimaatburgemeester/

Iedereen kan Klimaatburgemeester worden

Aanmelden mag altijd, ongeacht de omvang van je initiatieven. Denk aan het opzetten van een kledingruil, het gezamenlijk inkopen van laadpalen, of het organiseren van een vegetarische buurtbarbecue. Ook kleinere acties, zoals het vergroenen van de straat of advies geven over duurzame mobiliteit, zijn waardevol.

Zit duurzaamheid in jouw bloed en wil je anderen inspireren? Wordt dan Klimaatburgemeester van De Ronde Venen! Bekijk de spelregels en meld je aan via www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester. Samen maken we een verschil!



AlgemeenDe Ronde VenenGemeenteNieuwsklimaatklimaatburgemeester


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×