Wethouder vecht voor fietstunnel onder N201

Wethouder vecht voor fietstunnel onder N201

De geplande fietstunnel onder de N201 in Mijdrecht dreigt te worden geschrapt. Gedeputeerde Staten willen de tunnel uit de plannen halen vanwege de kosten, maar de gemeente verzet zich hier fel tegen. Wethouder Anja Vijselaar spreekt daarom op woensdagavond 4 september bij de Provinciale Staten in Utrecht om het belang van de tunnel te onderstrepen. 

De provincie Utrecht wil het tracé van de N201 verleggen om de doorstroming van het autoverkeer en de verkeersveiligheid te verbeteren. Volgens wethouder Vijselaar is dit het perfecte moment om ook de veiligheid van fietsers te waarborgen. “Met de verwachte toename van fietsers is een veilige oversteek essentieel. Een fietstunnel maakt de N201 toekomstbestendig.” benadrukt Vijselaar.

De gemeente is dan ook zeer teleurgesteld in het besluit van Gedeputeerde Staten om de tunnel te schrappen en heeft in juli unaniem een motie aangenomen om de fietstunnel te behouden. “Inwoners hebben actief meegedacht over het ontwerp en de locatie van de fietstunnel. We roepen GS en Provinciale Staten op om samen tot een besluit te komen dat de fietstunnel veiligstelt.” aldus Vijselaar.

Inwoners en andere belanghebbenden kunnen hun stem laten horen tijdens de inspraakavond op 4 september. De bijeenkomst start om 19.30 uur in het provinciehuis in Utrecht.



De Ronde VenenGemeenteMijdrechtfietstunneln201


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×