Gratis hulp bij isoleren voor woningeigenaren met smalle beurs

Gratis hulp bij isoleren voor huiseigenaren met smalle beurs

Huiseigenaren in 14 Utrechtse gemeenten, waaronder De Ronde Venen, kunnen deze maand gratis of met flinke korting hun huis beter laten isoleren. Dit aanbod is speciaal bedoeld voor mensen met een smalle beurs en slecht geïsoleerde woningen. Het doel is om bewoners te helpen hun huis te verduurzamen en zo de energiekosten te verlagen.

Inwoners die eerder de energietoeslag hebben ontvangen, kunnen volledig gratis een isolatiemaatregel laten uitvoeren, zoals dak-, vloer- of muurisolatie. Andere huiseigenaren, met een woningwaarde onder het gemiddelde in hun gemeente, krijgen een subsidie van gemiddeld 750 euro. Kiezen zij voor een tweede maatregel, dan komt daar nog eens 1250 euro bovenop, betaald door de provincie Utrecht.

Ontzorging

Deze zogeheten ‘ontzorgingsregeling’ is onderdeel van het Energie Diensten Centrum (EDC), een samenwerking tussen de provincie en verschillende Utrechtse gemeenten. De organisatie ‘Winst uit je woning’ zorgt voor de uitvoering van de maatregelen. Naast De Ronde Venen doen ook gemeenten als Baarn, Stichtse Vecht en Nieuwegein mee aan het project. Het EDC begeleidt huiseigenaren stap voor stap bij het verduurzamen van hun woning.

Huiseigenaren die in aanmerking komen, hebben inmiddels een brief ontvangen van hun gemeente met alle informatie. Het isoleren van woningen is een belangrijke stap naar lagere energiekosten en een duurzamere toekomst. Met deze actie hoopt de gemeente meer woningeigenaren te ondersteunen bij het energiezuiniger maken van hun woning. 

 



Economieenergieisolatiemaatregelen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×