Waardebon voor huurders voor energiebesparende producten

De Ronde Venen – Met een paar kleine acties verlagen mensen hun energierekening al flink. Zo gebruiken ledlampen 90% minder energie dan gloeilampen. Het plaatsen van tochtstrips in naden en kieren levert al snel een besparing op van € 170 per jaar. Minder tocht maakt de temperatuur in huis ook een stuk prettiger.

Om inwoners te helpen minder energie te gebruiken ontvangen alle huurders in gemeente De Ronde Venen een brief met daarbij een waardebon van € 70. Hiermee kunnen huurders kleine energiebesparende producten kopen. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen, waterbesparende douchekoppen of radiatorfolie.

Vorig jaar organiseerde de gemeente dezelfde actie voor mensen met een koopwoning. Dit was een groot succes. Ruim 3.100 woningeigenaren gebruikten de waardebon voor het kopen van energiebesparende producten. Ook landelijk was deze actie een groot succes.

Daarom besloot het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te starten met eenzelfde actie voor huurders, ook wel de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) genoemd. Met het beschikbaar gestelde budget helpt de gemeente bewoners minder energie te gebruiken. Zo bespaart de gemeente energie en krijgen inwoners een lagere energierekening.

Inwoners kunnen de waardebon gebruiken om bijvoorbeeld radiatorfolie, waterbesparende douchekoppen of ledlampen te kopen. De complete lijst met producten waarvoor huurders de waardebon kunnen gebruiken staat op www.winstuitjewoning.nl/derondevenen. Met deze producten verlagen inwoners direct de energierekening en verhogen ze daarmee het comfort in huis.

Steun lokale ondernemers door de producten bij winkels in de buurt te kopen. Huurders bepalen zelf waar ze de producten kopen. Dit kan bij bouwmarkten, in een (web)winkel of bij een ondernemer in de buurt. De gemeente vindt het juist in deze tijd extra belangrijk om lokale ondernemers te steunen, en roept inwoners daarom op de energiebesparende producten zoveel mogelijk bij winkels in de buurt te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een bouwmarkt of winkel om de hoek waar ze ledverlichting verkopen.

Upload na het kopen van de energiebesparende producten de kassabon op de website van ‘Winst Uit Je Woning’, en krijg maximaal € 70 terug. 

Liever direct de waardebon inwisselen voor een box vol energiebesparende producten? Dat kan bij Optie1 aan de Dorpsstraat 74d in Mijdrecht. In deze box zitten verschillende producten waarmee  eenvoudig energie kan worden bespaard.

Vragen of opmerkingen over de waardebon, of hulp nodig bij het verzilveren? Lees de veelgestelde vragen op www.winstuitjewoning.nl/derondevenen. Deze organisatie is ook telefonisch te bereiken op (023) 583 69 36.

De medewerkers van het Servicepunt helpen ook graag inwoners die het lastig vinden de waardebon te gebruik. Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt. Bel hiervoor naar (0297) 58 76 00, of stuur een e-mail naar info@servicepuntderondevenen.nl.

Kijk voor meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers aan duurzame stappen zetten, op www.duurzaamderondevenen.nl, of meld u aan voor de nieuwsbrief via www.derondevenen.nl/duurzaam.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisenergieenergie besparengemeente de ronde venenkleine energiebesparende maatregelenkoop lokaalministerie van binnenlandse zaken en koninkrijksrelatiesoptie1 mijdrechtRegeling Reductie Energiegebruik Woningenrtv ronde venenservicepunt de ronde venenwaardebon voor huurderswinst uit je woning


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×