Kinderburgemeester Myrthe maakt statement tegen pesten met eigen poster

Kinderburgemeester Myrthe maakt statement tegen pesten

De Week Tegen Pesten is van start gegaan en kinderburgemeester Myrthe van Oostrom speelt hierin een belangrijke rol. Zij heeft een speciale anti-pest poster ontworpen die naar alle scholen in De Ronde Venen is gestuurd. Woensdag reikte ze de eerste poster persoonlijk uit aan Irma van Eeken, directeur van Daltonschool de Windroos, in het bijzijn van haar eigen klasgenoten.

De poster draagt een krachtige boodschap: pesten accepteren we niet. Myrthe legt zelf uit hoe de poster is opgebouwd: “De slang op de poster bestaat uit drie delen: pesten aanpakken, pesten voorkomen en een tip als je gepest wordt. Als iedereen stopt met pesten, verdwijnt het voor altijd. Het is belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven.

Daarnaast benadrukt ze een cruciale tip voor kinderen die gepest worden: “Zoek iemand die je vertrouwt, zoals je ouders of de juf of meester.

Trots op de kinderburgemeester

Directeur Irma is trots op Myrthe’s inzet: “Myrthe heeft als kinderburgemeester een duidelijk signaal afgegeven. Pesten moet stoppen, en dat kan alleen als iedereen meewerkt. De poster is een goed hulpmiddel om in de klas te praten over pestgedrag en hoe we dit kunnen voorkomen.” Ze benadrukt dat de poster niet alleen tijdens de Week Tegen Pesten gebruikt wordt, maar het hele schooljaar door een plek in de klas krijgt.

Met deze actie hoopt Myrthe dat kinderen het gesprek aangaan over pesten en dat het pestgedrag voorgoed verdwijnt uit de scholen.



AlgemeenDe Ronde VenenNieuwskinderburgemeesterpestenweek tegen pesten


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×