Angstelborgh sluit na 45 jaar - buurtbewoners geschokt

Angstelborgh sluit na 45 jaar: buurtbewoners geschokt

Na bijna een halve eeuw als vertrouwde ontmoetingsplek voor inwoners van Abcoude, komt er een einde aan De Angstelborgh zoals we die kennen. Vanaf 1 januari 2025 wordt het centrum omgevormd tot een buurtkamer. Volgens Tympaan De Baat is deze ingreep nodig vanwege geldgebrek. De kosten zijn te hoog geworden en de subsidie van de gemeente is niet voldoende om die te dekken. De buurtkamer is een goedkopere oplossing, maar dit nieuws komt hard aan bij de huidige bezoekers.

De buurtkamer die De Angstelborgh vervangt, zal een kleinere ruimte bieden voor activiteiten die bewoners zelf moeten organiseren. De grote zaal en de keuken verdwijnen, net als bekende activiteiten zoals bridgen en biljarten. Voor veel ouderen, die hier jarenlang wekelijks samenkwamen, voelt dit als een groot verlies.

De bezuinigingen sluiten aan bij de prioriteiten van de gemeente, waarbij de focus ligt op ondersteuning van wijken en inwoners met een lage Sociaal Economische Status (SES). Veel ouderen voelen zich hierdoor aan hun lot overgelaten en hebben het gevoel dat hun behoeften minder belangrijk zijn geworden.

Buurtbewoners en vrijwilligers die de aanstaande veranderingen al hadden opgevangen, reageren dan ook geschokt. “Er is nauwelijks met ons overlegd en we voelen ons in de steek gelaten,” zegt een vaste bezoeker. Velen hadden gehoopt dat er eerst naar andere oplossingen zou worden gekeken, zoals extra financiering, om een doorstart mogelijk te maken.

Tympaan De Baat informeert op 24 oktober de vrijwilligers over de situatie. Op 28 oktober volgt een bijeenkomst voor de rest van de buurt. Voor velen zal dit het moment zijn waarop het slechte nieuws officieel wordt bevestigd.



AbcoudeNieuwsangstelborgh abcoudebuurtkamertympaan de baat


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×