Lorena Wiebes wint in België

Schellebelle (B)/Mijdrecht - Lorena Wiebes heeft haar eerste zege in het shirt van Team Sunweb beet. In de GP Euromat liet de 21-jarige uit Mijdrecht iedereen achter haar na een massasprint. 

De GP Euromat is een eendaagse wielerkoers voor vrouwen. De wedstrijd wordt gehouden in Schellebelle in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. 

“Ik kreeg een super leadout om me in de beste positie naar de sprint te leiden. Susanne Andersen nam me als laatste op sleeptouw en die werd nog mooi derde ook”, stelde Lorena Wiebes na de finish.

“Ik kende ook pech in de wedstrijd”, ging ze verder. “Ik moest zelfs overgaan tot een fietswissel omdat ik problemen had bij het schakelen. Ik bleef nog wat doorrijden maar er zat niets anders op dan toch een andere fiets aan te nemen. Ik kwam zo wat achterop te liggen maar gaandeweg kon ik toch weer mijn plaats in het peloton innemen."

Wiebes: "Toen Danielle Christmas ging aanvallen controleerden mijn teamgenotes de wedstrijd. In volle finale namen we haar terug en werd mijn kaart getrokken. Het was hier een mooie wedstrijd waarin we onze ploegtactiek perfect konden uitvoeren. Ik hoop nu maar dat we ons verdere programma kunnen afwerken."

Voor Wiebes staan o.a. nog wedstrijden als De Panne en Parijs-Roubaix op het programma.

Bron: De Standaard


Trefwoorden: lorena wiebes mijdrecht vrouwen wielrennen wielrennen sport rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 01 september 2020 | 00.49 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 01 september 2020 | 02.19 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-