'DE ENERGIEKE RONDEVENERS' BESTE LOKALE ENERGIE-INITIATIEF

De Ronde Venen -Het beste Utrechtse lokale energie-initiatief van 2022 is geworden “De Energieke Rondeveners”. Het initiatief ontving afgelopen donderdagavond in het Provinciehuis in Utrecht een cheque ter waarde van € 500 voor hun vrijwillige inzet voor de energietransitie van onderop. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse U-Thuis voorjaarsbijeenkomst voor energie-initiatieven in de provincie Utrecht.

Ieder jaar kunnen duurzame energie-initiatieven zich bij de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) aanmelden en zo kans maken om het beste initiatief van het jaar te worden. Het publiek van de U-Thuis voorjaarsbijeenkomst heeft dit jaar de winnaar gekozen.

De drie genomineerden voor de prijs waren; Ons Polderhart, De Energieke Rondeveners en GROEN! Ons Polderhart is een gebiedscoöperatie van bewoners in Harmelen die zich inzet voor een duurzame ontwikkeling van de polder. De Energieke Rondeveners zijn inwoners die allerlei acties doen rondom energiebesparing en die informatie geven over een klimaatpositief leven. De Stichting GROEN! tenslotte betrekt jongeren in Utrecht bij duurzaamheid met allerlei mooie activiteiten en workshops.

Deze prijs, ter waarde van € 500, wordt ieder jaar door het servicepunt van de NMU uitgereikt aan een collectief duurzaam project. De initiatieven worden beoordeeld op impact, innovativiteit, lokaal draagvlak en koppeling van de energietransitie met andere thema's.

Vorig jaar was Soesterwijkwiek de winnaar vanwege hun grote inzet voor een wijkwindmolen. Eerder hebben ook zonnecollectief Lopikerwaard (2020) en Stichting Energie Zeist (2019) de prijs gewonnen.


advertentie