DIGI-BUDDIES GEZOCHT VOOR HULP BIJ COMPUTERPROBLEMEN

De Ronde Venen - Steeds meer zaken regelen we tegenwoordig op onze computer, tablet of smartphone. Sommige mensen vinden dit leuk, anderen vinden het veel te ingewikkeld.

De Bibliotheek biedt daarom vanaf nu individuele computerhulp aan. Dit is hulp op maat voor inwoners met weinig of geen computer/tablet-ervaring.  

Een medewerker van de Bibliotheek bespreekt eerst samen met de deelnemer wat hij/zij precies wil doen met de computer. Daarna krijgt de deelnemer een passend oefenaanbod en een Digi-Buddy. Een Digi-Buddy is een inwoner uit de eigen gemeente die zich als vrijwilliger inzet om minder digitaal-vaardige inwoners verder op weg te helpen inde digitale wereld.

De Digi-Buddy en de deelnemer maken zelf afspraken over de locatie en het tijdstip van de Digihulp. Tussendoor oefent de deelnemer zelfstandig. Dat kan thuis of in de Bibliotheek.

Wil jij je graag inzetten als vrijwillige Digi-Buddy? Of wil je hier meer over weten? Stuur een mailtje naar vrijwilligerscoördinator José van Waaijen via j.van.waaijen@bibliotheekavv.nl. Zij neemt dan contact met je op.


advertentie