GEMEENTE VOERT HERCONTROLE UIT IN VOORMALIG DRUGSPAND

Mijdrecht - Gemeente De Ronde Venen voerde afgelopen donderdag, 1 september jl., een bestuurlijke controle uit in een loods waar in 2020 een grote hoeveelheid drugs en geld werd aangetroffen. In het kader van zo'n hercontrole is het pand gecontroleerd op wet- en regelgeving. Tijdens de controle zijn geen (strafrechtelijke) overtredingen aangetroffen.

Met enige regelmaat vinden verspreid over de gemeente controles plaats waarbij verschillende partijen samenwerken. De Ronde Venen wil een gemeente zijn waar iedereen zich veilig voelt. Controles horen daar bij. Door deze controles krijgt de gemeente een goed beeld van netwerken van afnemers, facilitators en leveranciers.

Tijdens de controle praten de politie en gemeente ook met eigenaren, gebruikers en verenigingen van eigenaren van de panden. Zij krijgen tips over hoe zij signalen van criminele activiteiten kunnen herkennen en hoe ze (anoniem) melding kunnen maken bij politie en gemeente. Op deze manier krijgt de gemeente een goed beeld van wat er speelt in de buurt.

Door de afgelegen ligging en de vaak goede toegangswegen lenen (delen van) bedrijventerreinen zich voor criminele activiteiten. Denk hierbij aan (het faciliteren van) drugshandel, autodiefstal, illegaal gokken, witwassen en meer. Signalen die kunnen wijzen op criminele activiteiten op een bedrijventerrein zijn:

• Grote delen van het pand zijn dichtgeplakt, voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken
• Bedrijven zijn beveiligd met opvallend veel beveiligingsmaatregelen
• Bij het bedrijf is er voornamelijk activiteit in de avond en nacht of helemaal niet
• Het bedrijf lijkt eerder een ontmoetingsplaats dan een onderneming
• Het bedrijf heeft een vervallen uitstraling, heeft vaak een vage website en doet niet aan reclame (op de gevel)
• Er zijn veel dezelfde soort bedrijven op relatief korte afstand van elkaar.

Inwoners die iets verdachts zien, melden dit eenvoudig via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden, of door een e-mail naar te sturen naar ondermijning@derondevenen.nl. Bellen naar Meld Misdaad Anoniem kan ook: zij zijn van 09:00 tot 17:00 uur te bereiken via 0800 70 00.


advertentie