GOEDGEZONDGROEP NEEMT FRIESE HUISARTSENPRAKTIJKEN OVER

Mijdrecht - De in Mijdrecht gevestigde GoedGezondGroep, waarbij de Mijdrechtse huisarts Jaco Beeker is betrokken, neemt in De Westereen (Friesland) twee huisartsenpraktijken over, melden Omrop Fryslân en RTVNOF. De GoedGezondGroep bezit meerdere huisartsenpraktijken in Nederland en heeft zo’n 32.000 patiënten.

“De praktijken stonden al een tijd ter overname”, vertelt Jaco Beeker. “Mijn opa komt uit Friesland, uit Tzum, en toen hadden wij een romantisch idee om hier een praktijk te openen. Wij willen gewoon doen waar wij goed in zijn. En dat is goede, functionele praktijken creëren.”

Commerciële huisartsen zijn de afgelopen tijd in opspraak geraakt omdat ze slecht bereikbaar zouden zijn en ze de zorg onpersoonlijk zouden maken. Sommige commerciële praktijken werken met consulten op afstand, vanuit een andere plaats in het land of zelfs het buitenland. Daar zal in De Westereen geen sprake van zijn, zegt Beeker. “Ik heb dat wel eens geprobeerd, maar ik vind dat helemaal niks. Ik moet iemand kunnen zien. Er moet interactie zijn.”

Het vaste personeel van de twee voormalige praktijken blijft in De Westereen werken. Bovendien wordt geïnvesteerd in nieuw personeel. Zo is er onder andere een jonge huisarts uit de omgeving aangetrokken met wie in De Westereen samengewerkt zal worden. Jaco werkt in Mijdrecht, maar zal tot de komst van een nieuwe huisarts zelf één dag aan de slag in de nieuwe praktijk.

Kijk HIER voor een reportage die RTVNOF maakte over deze overname. De reportage is voor het merendeel in het Fries.

Bron: Omrop Fryslân/RTVNOF De foto is ter illustratie

Geplaatst door: Ferry Mulder


advertentie