GRATIS THEATERVOORSTELLING VOOR MANTELZORGERS

De Ronde Venen - Woensdagavond 8 november a.s. zijn mantelzorgers welkom bij de theatervoorstelling “Geen mantelzorg zonder goede zelfzorg”. De voorstelling vindt plaats in De Boei in Vinkeveen en start om 19:30 uur. Vanaf 19:00 uur kunnen bezoekers binnenlopen. De avond eindigt rond 22:30 uur.

Maak kennis met mediator, zelfzorgcoach, theatermaker en zorgmoeder Pauline Redlich en haar bijzondere project: Geen mantelzorg zonder goede zelfzorg! Pauline noemt haar voorstelling ook wel het zeikwijf. Dat geeft het beste weer hoe zij zich soms voelt als mantelzorger. 

Deze theatersurpriseshow is een unieke voorstelling over een (mantel)zorgmoeder die balanceert tussen overleven en verdrinken, zorgen en zeiken. Of zoals Pauline uitlegt: ‘In het vliegtuig moet je eerst zelf een zuurstofmasker opzetten, vóórdat je iemand anders kunt helpen. Mantelzorgers zijn er vaak éérst voor de ander. Uiteindelijk komen zijzelf daardoor tijd, geld en energie tekort. Ze boeten in op vrijheid en spontaniteit. Deze voorstelling is er speciaal voor hen.’

Door middel van hilarische anekdotes, (pijnlijk) eerlijke verhalen, tips, humor en een flinke dosis zelfspot, bespreekt Pauline allerlei dilemma’s, vooroordelen en taboes. Onderwerpen als machteloosheid, onbegrip, schaamte, schuldgevoel, eenzaamheid en levend verlies komen voorbij. Pauline zoekt het antwoord op de brandende vraag: Hoe kun je het intensieve zorgen voor je dierbare volhouden?

Om de voorstelling te kunnen bijwonen, is aanmelding verplicht bij Ester of Tanja op telefoonnummer (0297) 230 280, of via mantelzorg@stdb.nl. Mantelzorgers worden uitgenodigd een naaste mee te nemen naar de voorstelling.

Tijdens de Week van de Mantelzorg zijn er nog meer activiteiten zoals een cursus handmassage, een online workshop beter ademen, een workshop “Mantelzorgen met een nieuw perspectief” en een muzikale bingo. Kijk voor het volledige aanbod op de nieuwspagina of op het activiteitenoverzicht op de website van Tympaan-De Baat.

Mantelzorgers die staan ingeschreven bij Mantelzorg De Ronde Venen en die zorgen voor een inwoner uit De Ronde Venen ontvangen in november de mantelzorgwaardering: een VVV cadeaukaart van € 75. Inschrijven als mantelzorger kan op www.mantelzorgderondevenen.nl.


advertentie