JONGEREN RONDEN MAATSCHAPPELIJKE DIENSTTIJDTRAJECT AF

De Ronde Venen - Donderdag 5 januari jl. hebben acht jongeren hun certificaat ontvangen voor het afronden van hun Maatschappelijke DienstTijdtraject bij MDT CREW. Trajectbegeleiders Leyla en Mark hadden voor elke jongere een mooie toespraak. Hiermee werden de jongeren in het zonnetje gezet en is voor hen de Maatschappelijke DienstTijd tot een eind gekomen. 

De afgelopen maanden hebben de jongeren prachtige dingen gedaan. Eén van hen is via haar zus binnengekomen. Die deed MDT en vertelde daar zo enthousiast over dat ook zij is begonnen. Inmiddels delen beide zussen hun succesverhalen.

Een andere jongere maakte kennis met MDT vanuit de gemeente De Ronde Venen. “Ik had al heel lang geen school meer gevolgd of een baantje gehad”, vertelde zij bij de uitreiking. “De gemeente zag MDT voor mij als een mooie kans om weer werkervaring op te doen en in een ritme te komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er eerst de meerwaarde niet van inzag, maar besloot het toch te doen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, nu heb ik een betaalde baan bij de SeT Residentie.”

Daarnaast zijn andere jongeren uit De Ronde Venen actief geweest bij het jongerenwerk. Zij hebben creatieve projecten opgezet. Ook is er samengewerkt met Een tegen Eenzaamheid. Zo hebben zij bedacht om door middel van een schilderij het thema ‘verbinding’ te belichten.

In Uithoorn zijn de MDT-ers met name bezig geweest in de uitvoering van sport en bewegen voor kinderen. Hierbij is onder meer een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd, waarbij ook nog eens de nadruk en communicatie lag op de gezonde leefstijl.

De komende weken zal in zowel De Ronde Venen als in Uithoorn een MDT-campagne te zien zijn. Hierbij zullen verhalen van MDT-ers uitgelicht worden. Zo wordt MDT meer naar voren gebracht en hopelijk motiveert dat andere jongeren om ook mee te doen aan MDT CREW.

Enthousiast geworden door de verhalen vanuit MDT CREW en ben je, of ken je iemand tussen de 14 en 27 jaar? Neem dan vrijblijvend contact op met Leyla op 06 59 83 24 43 om kennis te maken en te kijken of MDT CREW bij jou past.

Kijk voor meer informatie op www.mdtcrew.nl.

Geplaatst door: Ferry Mulder


advertentie