PARCOURSRECORD BOSDIJKLOOP VERBROKEN

De 43e editie van de PK Sport Bosdijkloop heeft op de halve marathon zowel bij de heren als bij de dames een parcoursrecord opgeleverd.

Brent Pieterse uit Nieuwkoop won met een knappe tijd van 1:11:41. “Het ging vandaag best goed, mijn doel was om 1:12 te lopen om eigen PR te verbeteren, in de eerste kilometers had ik nog iemand voor me lopen, onderhield eigen tempo, maar kwam niet dichterbij, maar na 8 kilometer kwam ik toch bij hem en kreeg hierdoor extra motivatie, na 10 kilometer ging ik hem voorbij en ben vol doorgegaan, was goed weer om te lopen, ben heel erg tevreden, super mooi parcours”. 

Johan Pluim uit Vinkeveen werd tweede met 1:13:31 en David Bouman uit Rotterdam derde met 1:16:18.

Bij de dames was de overwinning voor Samantha de Knijff uit Almere met een snelle tijd van 1:23:52. “Dit was mijn eerste test in 2023 om te kijken hoe de wedstrijdconditie is, vond het parcours zwaar, door de wind en de onverharde stukken, zat vaak alleen, maar heb een goede race gelopen, ben blij met mijn tijd”.

Odile Verzantvoort uit Deventer werd tweede met 1:28:22. De derde plaats was voor Mariska Visser uit Nieuwveen met 1:32:15.

Jeugdloop
Bij de jongens tot en met 12 jaar ging als eerste Bram van de Ruit uit Utrecht onder het finishdoek door in een tijd van 3:44 min. Bij de meisjes won Evi Panhuizen uit Wilnis in 4:26 min. Alle kinderen kregen een medaille als herinnering.

5 kilometer
De snelste op de 5 kilometer bij de heren was de uit Utrecht afkomstige Alexander Castanon in 17:11 min. Bij de dames was de overwinning voor Simone de Jong uit Wilnis in 23:44 min.

10 kilometer

De 10 kilometer kende het grootste deelnemersveld met meer dan 150 deelnemers. Indigo Tjan uit Utrecht won met een snelle tijd van 35:05 min. “Het weer was goed, maar het parcours was pittiger dan verwacht vanwege de onverharde stukken, liep meteen op kop, ook dat was een flinke uitdaging vanwege de wind, een leuke wedstrijd als voorbereiding op de City-Pier-City Loop in Den Haag in maart“. Bij de dames won Lesley Dreyling uit Almere met een tijd van 40:57 min.

Organisatie
Alle overige uitslagen staan vermeld op www.uitslagen.nl en www.ttcdemerel.nl.

Foto: Bij de start van de halve marathon Brent Pieterse uit Nieuwkoop (nr 96) en Samantha de Knijff uit Almere (nr 225)


advertentie