Denk mee over toekomst verkeer in de ronde venen

De Ronde Venen – Gemeente De Ronde Venen denkt na over de toekomst van het verkeer in de gemeente en ze vraagt haar inwoners hierover mee te denken.

De komende jaren worden in de gemeente veel nieuwe woningen gebouwd. Tot 2040 komen er 4.800 huizen bij. Dit leidt tot extra verkeer. Daarom wordt nu al nagedacht over de verkeersplannen voor de toekomst. Het college roept inwoners op daarover mee te denken. Dat kan digitaal via www.derondevenen.nl/verkeer of door een van de komende weken de markt te bezoeken.

Wethouder Anja Vijselaar (Verkeer en Mobiliteit): ,,Inwoners rijden, fietsen of lopen elke dag door onze gemeente. Zij weten waar behoefte aan is en waar knelpunten zijn. Hun inbreng is dan ook zeer waardevol.’’

De gemeente gebruikt de inbreng van inwoners voor het nieuwe Mobiliteits- en Verkeersveiligheidsplan. Daarin staat hoe de gemeente op het gebied van verkeer bereikbaar, veilig en toegankelijk blijft. Niet alleen voor de auto, maar ook voor de fiets en voetgangers.

Inwoners kunnen meedenken over de toekomst van het verkeer in de gemeente door aan te geven wat hun wensen en ideeën zijn en waar zij knelpunten ervaren. Dat kan via www.derondevenen.nl/verkeer.Ook kunnen ze via deze pagina een enquête invullen. Door antwoord te geven op vragen kunnen inwoners aangeven wat de gemeente bijvoorbeeld moet doen om het fietsen of het openbaar vervoer te stimuleren en welke problemen zij ervaren op het gebied van verkeersveiligheid.

De gemeente staat op donderdag 23 februari met een kraam op de markt in Mijdrecht en op donderdag 9 maart op die in Abcoude. Inwoners kunnen daar een toelichting krijgen en meteen aangeven welke ideeën ze hebben over het verkeer in de toekomst.

De gemeente vroeg inwoners eind vorig jaar ook mee te denken over de toekomst van het verkeer. Deze nieuwe enquête is daar een vervolg op. Invullen kan tot 12 maart a.s. Wethouder Vijselaar: ,,Ik hoop dat heel veel inwoners met ons meedenken en aangeven wat hun wensen en ideeën zijn, hoe meer hoe beter. We zullen waarschijnlijk niet met alle suggesties en ideeën aan de slag kunnen, maar we bekijken elk idee zorgvuldig en verwerken ze zo goed mogelijk. Met de inbreng en denkkracht van onze inwoners kunnen we een mooi plan maken waarmee we ons goed voorbereiden op toekomstige verkeersontwikkelingen.’’

De foto is ter illustratie

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisgemeente de ronde venenmobiliteitmobiliteits en verkeersveiligheidsplanparticipatie inwonersrtv ronde venenwethouder anja vijselaar


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×