ROUW- EN VERLIESCIRKEL

De Ronde Venen - Vroeg of laat krijgt iedereen met verlies en daarbij behorende rouw te maken. Rouw doet pijn en is voor iedereen uniek. Het is een moeilijk en soms eenzaam pad. Daarom organiseren Minke Keizer en Bianca Groenewegen op 23 november a.s. om 19:30 uur een Rouw- en Verliescirkel in het Maximaal Gezond Centrum in Utrecht, om ruimte te geven aan persoonlijke ervaringen bij verlies en afscheid en erkenning te geven aan het verdriet en herkenning vinden bij elkaar.

“Rouw gaat verder dan bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare. Ook bij het verliezen van je baan of je gezondheid, of bij scheiding van je partner krijg je met een rouwproces te maken. Afscheid nemen van het plaatje zoals je je ooit had voorgesteld dat het leven zou zijn. Ook dat is rouw. De Rouw- en Verliescirkel is voor iedereen die met een verlies of afscheid te maken heeft (gehad). Elke levensgebeurtenis is welkom, ongeacht in welke fase van het rouwproces je zit.” vertelt Bianca Groenewegen.

Minke Keizer vult aan: “Veel mensen rouwen alleen, vaak achter gesloten deuren. Voor de buitenwereld houden ze zich groot, maar innerlijk ervaren ze alle fases van rouw die soms maar moeilijk te dragen zijn. Wij willen rouw en verlies en het verdriet dat daarmee samenhangt uit de taboesfeer halen. Door te delen en ruimte te geven aan je eigen emoties, in de veiligheid van een kleine groep gelijkgestemden.”

De eerste bijeenkomst van de Rouw- en Verliescirkel is op woensdag 23 november a.s in het Maximaal Gezond Centrum aan de Burgemeester Verderlaan 19 te Utrecht. Om 19:00 uur is de deur open, om 19:30 uur begint het programma. Op vrijdag 16 december a.s. is er een tweede Rouw- en Verliescirkel van 09:30 tot 11:30 uur. Er is ruimte voor 8 deelnemers. De kosten bedragen € 20 per bijeenkomst.

Stuur voor meer informatie of voor aanmelden een e-mail via contact@biancagroenewegen.nl.


advertentie