SAM'S KLEDINGACTIE IN ABCOUDE, BAAMBRUGGE EN MIJDRECHT

De Ronde Venen - Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Dit voorjaar is er nogmaals gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda, zodat zij, wanneer corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.

De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op zaterdag 19 maart a.s. worden in Abcoude kleding en schoenen - die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt - huis-aan-huis ingezameld. U kunt dan tussen 10:00 en 11:30 uur uw kleding in gesloten plastic zakken aan de weg zetten.

In Mijdrecht kunt u kleding inleveren bij de Johannes de Doperkerk aan het Driehuisplein 1. De vrijwilligers van Sam's Kledingactie zijn daar van 12:00 tot 14:00 uur aanwezig om uw goederen aan te nemen.

Van 14 t/m 19 maart kunt u in Baambrugge uw kleding en schoenen inleveren bij mevrouw De Groot-Griffioen aan de Rijksstraatweg 1a. Dit kan gedurende de hele dag vanaf ’s ochtends 09:00 uur. Op zaterdag 19 maart stopt de inzameling om 12:00 uur.

Voor de kledingacties geldt dat kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden niet ingeleverd mogen worden.

Landelijk duurt de actieperiode van 16 maart t/m 15 mei. Dan wordt op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. Deze data en adressen vindt u op www.samskledingactie.nl.

Een financiële bijdrage van € 75.000 biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en daarmee een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.

Kijk voor meer informatie over Sam’s Kledingactie op www.samskledingactie.nl.


advertentie