STICHTING COMBIBAAN DRV OPGERICHT

De Ronde Venen - Na bijna twee jaar voorbereiding, behoorlijk gehinderd door covid, is het gelukt. Vandaag, donderdag 2 december, zijn bij de notaris de handtekeningen gezet onder de oprichtingsakte van de stichting Combibaan DRV. Er is nu een officieel orgaan dat zich volledig zal gaan inzetten om in De Ronde Venen een combibaan, een gecombineerde ijs-, skeeler- en atletiekbaan, te ontwikkelen.

IJsclub Nooit Gedacht, Atletiekvereniging De Veenlopers en Wilnis Klopt hebben de afgelopen periode de koppen bij elkaar gestoken en gezamenlijk het initiatief genomen om dit project van de grond te krijgen. Het bestuur van de nieuwe stichting zal worden gevormd door zowel leden van beide clubs als van Wilnis Klopt. 

Tijdens de voorbereiding is overleg geweest met diverse andere verenigingen in het land die al eerder iets dergelijks hebben gerealiseerd. Er is onderzocht wat er ongeveer aan gelden nodig is om een combibaan te kunnen realiseren en er is gekeken naar mogelijke locaties.

Nu de stichting een feit is, zal het bestuur met steun van de projectgroep die aan de basis van dit initiatief staat, op zoek gaan naar landelijke- en lokale partners. Denk hierbij aan bedrijven, de gemeente, de provincie en diverse fondsen.

Het is de bedoeling dat de combibaan straks ter beschikking staat van de ijsclub en van De Veenlopers, maar ook dat de baan in breder verband ter beschikking zal staan voor clinics en scholen, maar wellicht ook voor groepssport in overleg met fysiotherapeuten en andere gezondheid-gerelateerde instanties. Sport is belangrijk voor zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid en dit initiatief kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Op de foto: artist's impression van de combibaan


advertentie