Maarten van der greft lijsttrekker ronde venen belang

Tijdens de ledenvergadering van 9 september is Maarten van der Greft benoemd tot lijsttrekker voor Ronde Venen Belang (RVB) bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022, meldt RVB in een persbericht. Op dit moment is hij in de gemeenteraad fractievoorzitter van RVB. 

Maarten woont samen met zijn vrouw in Mijdrecht, werkt als docent op het VeenLanden College en is medeorganisator van het Vogelvrij Festival.

RVB-partijvoorzitter Jaap Jan Bulthuis: “Als bestuur zijn wij erg blij met de unanieme steun van de leden om Maarten te benoemen als lijsttrekker. Het bestuur is net als de leden ervan overtuigd dat Maarten met zijn ervaring, inzet en manier van politiek bedrijven op goede wijze het lijsttrekkerschap zal vervullen richting de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.”

Maarten: “De komende periode zal ons lokale geluid nog sterker worden. Als inwonerspartij hebben wij samen met onze inwoners veel successen geboekt. Recent de meestaansprekende: geen windturbines in onze mooie gemeente! RVB is een echte lokale inwonerspartij, wij kiezen altijd vanuit gezond verstand en stellen daarbij één kernvraag aan onszelf: wat is het beste voor onze inwoners? Wij laten ons niet leiden door landelijk aangestuurde partijpolitiek, wij staan het liefst in de straat of buurt om te luisteren naar wat er beter kan. Jij mag het zeggen in de praktijk!”

Op dit moment is RVB met vier raadsleden de derde partij in grootte in de gemeenteraad.

Van der Greft: “Het is ons doel om de grootste partij te worden, in de coalitie te komen en met een wethouder bij te dragen aan het bestuur van deze mooie gemeente.” Voorzitter Bulthuis vult aan: “Onder onze leden is er voldoende expertise aanwezig, daarnaast hebben wij zelf actief inwoners benaderd en hebben inwoners zich gemeld, die een aanwinst zijn voor de lokale politiek.”

Het RVB-bestuur heeft Van der Greft gevraagd samen met de leden en kandidaat-raadsleden een conceptverkiezingsprogramma 2022-2026 op te stellen. Van der Greft: “Uiteraard halen wij inbreng op bij inwoners, ondernemers, verenigingen en allerlei belangengroepen. Niet voor niets blijft bij Ronde Venen Belang gelden: jij mag het zeggen! Uiteindelijk wordt het duidelijk een lokaal gericht verkiezingsprogramma. Een programma herkenbaar voor de inwoner en ondernemer, waarin samengewerkt wordt om onze mooie gemeente mooier te maken. Niet gestuurd vanuit partijbureaus uit Den Haag, maar afkomstig uit onze eigen gemeente.”

Op de foto: Maarten van der Greft (l) en Jaap Jan Bulthuis (r)AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbestuurgemeente de ronde venengemeenteraad de ronde venengemeenteraadsverkiezingen 2022jan jaap bulthuisjij mag het zeggenlijsttrekker rvbmaarten van der greftpolitiekronde venen belangrtv ronde venenrvb


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×