Jongerenadviescommissie zoekt nieuwe leden

De Ronde Venen – De Jongerenadviescommissie (JAC) van gemeente De Ronde Venen is op zoek naar enthousiaste jongeren om de commissie te versterken. Jongeren tussen de 15 en 25 jaar oud kunnen écht het verschil maken en invloed uitoefenen op belangrijke beslissingen in de gemeente.

Leden van de JAC hebben de unieke gelegenheid om hun stem te laten horen bij het college van B&W, bij de gemeenteraad en bij andere instanties. Of het nu gaat om gevraagd advies of eigen briljante ideeën, de mening van jongeren doet ertoe en kan zorgen voor verandering op het gebied van onder andere de bouw van starterswoningen, de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en ontspanning voor jongeren.

Elke maand zijn de vergaderingen van de JAC in het gemeentehuis in Mijdrecht. Leden dragen bij aan de politieke besluitvorming en geven jongeren een stem. Het is een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten, vaardigheden te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen in de wereld van de lokale politiek. Leden krijgen een vergoeding voor hun waardevolle inzet.

Maarten van der Greft, wethouder Inwonerparticipatie en tevens oud-voorzitter van de JAC, zegt hierover: “Het is nu bijna 15 jaar geleden, maar als oud-voorzitter van de JAC kan ik uit eigen ervaring zeggen dat deze commissie een geweldige kans biedt om jouw stem te laten horen en invloed uit te oefenen. Het is jouw plek om ideeën te delen en écht verandering voor elkaar te krijgen in onze gemeente. De JAC kan je zien als een soort jongerenraad en het is de ideale leerschool voorafgaand aan het raadslidmaatschap of een andere rol binnen de (lokale) politiek. Sluit je aan en maak het verschil!”

Rody van der Pouw-Kraan, voorzitter van de Jongerenadviescommissie, voegt toe: “De JAC verbreedt je horizon, laat je meedenken over actuele problematiek én lid zijn is ook nog eens ontzettend leuk! Samen met andere gedreven jongeren werk je aan concrete oplossingen en leer je van elkaar. Het is een inspirerende en uitdagende ervaring die je niet wilt missen!”

Jongeren tussen de 15 en 25 jaar met veel energie en ideeën, kunnen zich aansluiten bij de JAC. Mail naar jac@derondevenen.nl en behartig de belangen van jongeren in de gemeente!

Op de foto: de huidige leden van de JAC met wethouder Maarten van der Greft (tweede van links)AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisbestuurde ronde venengemeente de ronde venenjacjongerenjongeren adviescommissielokale politiekrtv ronde venenwethouder maarten van der greft


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×