Escape mijdrecht breidt uit

Mijdrecht – Een jaar geleden, op de nationale ‘Dag van de Escaperoom’, opende Escape Mijdrecht met twee escaperooms haar deuren. Sinds kort is daar de derde escaperoom te ervaren: ‘De Tempel van Hunahpu’. “Dat is een archeologisch wonder van duizenden jaren oud. Spelers zien deze Mayatempel van buiten en binnen” vertelt  eigenaar Thijs van Uden.

“Het was natuurlijk een bewogen tijd”, vervolgt Thijs. Escape Mijdrecht was in 2020 net tweeënhalve maand geopend, toen een nieuwe lockdown werd afgekondigd”. De poorten bleven noodgedwongen een half jaar lang gesloten voor bezoekers. “Dat was balen, maar er is natuurlijk niets aan te doen. Je kunt bij pakken neer gaan zitten en hopen dat de toko snel weer open mag. Of je gebruikt het nadeel in je voordeel en begint met bouwen.” 

De escaperooms zijn gevestigd in de Mijdrechtse Dorpsstraat. “Dit is een groot pand van zo’n driehonderd vierkante meter. Het is vanaf het begin de bedoeling geweest dat er uiteindelijk vier escaperooms te beleven zijn. De ideeën waren er al, maar de bouw kost natuurlijk veel geld en tijd” legt Thijs uit. “Daarom besloten we te openen met twee kamers. En zodra de tijd rijp was en er wat meer geld was binnengekomen, zouden we kunnen beginnen met het bouwen van nog eens twee kamers. Dat plan besloten we tijdens de lockdown versneld uit te voeren.”

 “Door de gedwongen sluiting hadden we de mogelijkheid alles overhoop te halen en de hele dag door herrie te maken met boren, zagen en ander gereedschap. Zoiets zou niet gaan wanneer je gewoon geopend bent. Dan had de bouw van nieuwe kamers veel langer geduurd.”

Ondanks de ouderdom van de Mayatempel, wordt gebruikgemaakt van de nieuwste technologieën. Je vindt geen enkele sleutel of slot. Het decor is van de hand van een kunstenaar die ook heeft gewerkt voor onder meer de Efteling en Walibi. “En wist je dat er kilometers aan kabel is gebruikt?”, besluit Thijs.EconomieMijdrechtNieuwscoronacoronamaatregelendorpsstraat mijdrechtEconomieescape mijdrechtescaperoomgemeente de ronde venenlockdownmayatempelMijdrechtrtv ronde venenTempel van Hunahputhijs van uden


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×