Gemeente ondersteunt lokale ondernemers met subsidie

De Ronde Venen – Lokale ondernemers die hun winkels en winkelgebieden extra onder de aandacht willen brengen van inwoners kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de gemeente. Dat heeft het college van B&W afgelopen dinsdag 12 oktober besloten.

Met de subsidie wil het college lokale ondernemers steunen om te herstellen na de coronacrisis. Winkels waren toen geruime tijd gesloten en geadviseerd werd alleen voor hoogstnoodzakelijke inkopen de deur uit te gaan. Lokale ondernemers hebben door de coronacrisis een moeilijke tijd achter de rug. De steunmaatregelen van het Rijk om ondernemers door deze periode heen te helpen zijn gestopt.

Om ondernemers te steunen bij het herstel heeft het college een subsidieregeling in het leven geroepen. Ondernemers die hun winkels of winkelgebieden willen promoten kunnen hiervan gebruikmaken. Wethouder Rein Kroon (Economie): ,,De afgelopen anderhalf jaar was voor ondernemers een moeilijke periode. Zij hebben reserves moeten aanspreken om hun bedrijven in stand te houden. Gelukkig is de situatie veranderd en werken ze aan herstel. Daar wil de gemeente een steentje aan bijdragen. Daarom stimuleren en ondersteunen we ondernemers om de consumenten weer naar het winkelgebied en de winkels te laten komen. Dit draagt bij aan de levendigheid en aantrekkelijkheid van de winkelgebieden en stimuleren we de boodschap ‘Koop Lokaal’.”

De subsidieregeling geldt tot eind dit jaar. Met de regeling stimuleert het college ondernemers om samen te werken. Een aanvraag moet door minimaal 5 ondernemers of een ondernemersvereniging worden gedaan. In totaal is een bedrag van € 30.000 beschikbaar. Maximaal 50% van de kosten van een activiteit die ondernemers organiseren komt voor subsidie in aanmerking.

De ondernemers krijgen via de ondernemersvereniging bericht over de subsidiemogelijkheid. Deze is ook te vinden op de gemeentelijke website. Aanvragen indienen voor een subsidie kan via bedrijven@derondevenen.nl.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscoronacoronamaatregelencoronapandemieEconomiegemeente de ronde venenkoop lokaallockdownrtv ronde venensamenwerkingsubsidie lokale ondernemerswethouder rein kroonwinkelgebiedenwinkels


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×