Op ontdekkingstocht door waverhoek

De Ronde Venen – Vier met je gezin een feestje in de natuur en ga op zondagmiddag 12 december a.s. mee op ontdekking in de eigen omgeving. De inspiratie voor deze ‘Ontdekkingstocht voor het gezin’ komt uit het boekje ‘50-dingen-in-de-natuur-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde’.

Ineke Bams is de gids en zij begeleidt de activiteit. De wandeling gaat door natuurgebied Waverhoek. Elk gezin krijgt een rugzakje mee met veldwerkmateriaal, de route en leuke opdrachten voor onderweg. De kinderen doen deze opdrachten samen met hun (groot)ouders/verzorgers.

De start is om 13:30 uur op de parkeerplaats aan de Botsholsedwarsweg 13 in Waverveen. De wandeling is ruim 2 kilometer lang en gaat over een onverhard graspad met verschillende overstaphekjes. De activiteit duurt anderhalf à twee uur. De activiteit is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun (groot)ouders of andere opvoeders.

Aanmelden kan via www.dewoudreus.nl, kijk bij ‘activiteiten’. Er is plaats voor tien gezinnen (maximaal vier kinderen per twee volwassenen). Neem zelf iets te eten en te drinken mee voor onderweg. Trek warme kleding aan en schoenen die tegen modder kunnen. Bij slecht weer gaat de activiteit niet door.

De activiteit is gratis en is mogelijk dankzij subsidie van ‘Groen doet goed’. Met dit programma wil de provincie Utrecht stimuleren dat kinderen vaker naar buiten gaan, de natuur in.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsWilnis50 dingen boek50 dingen in de natuur die je gedaan moet hebben voor je twaalfdegemeente de ronde venengroen doet goedineke bamsmilieunatuurnatuurgebied waverhoeknme centrum de woudreusontdekkingstocht waverhoekrtv ronde venenwaverveen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×