Vlag oekraine niet aan te slepen bij mijdrechtse vlaggenclub

Mijdrecht – “Er zijn demonstraties, gemeenten willen de vlag, bedrijven die banden hebben met Oekraïne.” Marco van Daalen van de Vlaggenclub in Mijdrecht wordt overspoeld met bestellingen van de Oekraïense vlag. Hij draait overuren en heeft het hele weekend doorgewerkt om aan de vraag te kunnen voldoen.

De Oekraïense vlag blijkt een populaire manier om steun te betuigen. Sinds de Russische invasie vorige week, is het land in oorlog. Er wordt zwaar gevochten, er zijn al honderden Oekraïense burgerdoden gemeld en honderdduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen.

“Er is echt wel wat aan de hand in de wereld”, zegt Van Daalen. Het heeft volgens hem uiteraard met de oorlog te maken, en met verdere dreiging. Hij krijgt aanvragen vanuit het hele land, maar ook van de landen om ons heen. “Ik kan ze echt niet aanslepen”, zegt hij doelend op de blauw-gele vlaggen. “We drukken nu dagelijks bij.” Van Daalen had best een grote voorraad, maar die is dus opgedroogd. “Op dit moment lopen er meer orders binnen dan we op een dag kunnen bijmaken. Normaal gesproken leveren we binnen een dag. Maar de wachttijd is nu vier à vijf werkdagen.”

Hij ziet dit wel vaker. “Helaas als er ergens ellende is op de wereld, krijgen wij meer aanvragen.” Maar zoiets als dit, dat maakte hij nog nooit mee. “Donderdag begon de drukte en vrijdag werd duidelijk dat we het niet aankonden. We hebben direct de website aangepast met een mededeling in het blauw-geel dat het langer duurt.” Die piek is normaal gesproken nooit zo groot als nu, zegt hij.

Het is dus flink aanpoten met de zes à acht mensen die bij de Vlaggenclub werken. Klanten balen van de langere levertijd. “Die willen hun bestelling het liefst vandaag of morgen hebben.”

Waar dit eindigt, durft Van Daalen ook niet te voorspellen. Maar voorlopig is het druk. “Ik koop alles in wat ik kan inkopen.” Daarnaast draait hij zijn eigen productieproces, dus hij kan zelf bijdrukken. En dat scheelt, vertelt hij. “Er is geen enkele leverancier die ze nog heeft.”

Kijk voor een reportage hierover vanaf woensdag 2 maart a.s. naar ons nieuwsprogramma Nieuwsronde.

Bron en foto: RTV UtrechtEconomieMijdrechtNieuwsbedrijventerrein mijdrechtEconomiegemeente de ronde venenmarco van daalenMijdrechtoekrainertv ronde venenvlag oekrainevlaggenclub


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×