Gemeente organiseert op 7 maart verkiezingsdebat

De Ronde Venen – Gemeente De Ronde Venen organiseert op maandag 7 maart a.s. een verkiezingsdebat met de lijsttrekkers van de  acht partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in De Ronde Venen. De lijsttrekkers gaan met elkaar in debat over onderwerpen die belangrijk zijn voor De Ronde Venen. RTV Ronde Venen zendt dat debat live uit. Het debat staat onder leiding van Patrick Lodiers. De uitzending begint om 19:30 uur. 

Onder leiding van Patrick Lodiers gaan de acht lijsttrekkers op maandag 7 maart a.s. met elkaar in debat over onderwerpen als wonen, verkeer, sociaal beleid, financiën, participatie en duurzaamheid. Patrick Lodiers is inwoner van Abcoude en onder andere bekend als de presentator van De Nieuws BV dat elke dag vanaf 12:00 uur op NPO Radio 1 wordt uitgezonden. 

Het debat wordt omlijst met live muziek van de Abcoudse groep Acoustic4fun. Het verkiezingsdebat begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur. Het is live te volgen via RTV Ronde Venen, dat uitzendt op de Ziggokanalen 41 en 36 (Abcoude en Baambrugge) en op 1368 (andere providers). RTV Ronde Venen is op de radio te horen op 105.6 FM en via de kabel op 1916 (Ziggo) en op 1068 (andere providers). Het is niet mogelijk het debat fysiek bij te wonen.

Op 16 maart zijn er verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Aan die verkiezingen doen in De Ronde Venen 8 partijen mee. Om inwoners te helpen bij het bepalen van hun keuze organiseert de gemeente het verkiezingsdebat. 

Inwoners van De Ronde Venen van 18 jaar en ouder kunnen op woensdag 16 maart a.s. tussen 07:30 uur en 21:00 uur hun stem uitbrengen in een van de 20 stembureaus in de gemeente. Om het stemmen te spreiden en drukte in de stembureaus te voorkomen kan op vier stembureaus ook op 14 en 15 maart gestemd worden.

Inwoners die nog niet weten op welke partij ze gaan stemmen of die hun keuze willen controleren, kunnen gebruikmaken van Kieskompas. Dat is een hulpmiddel waarmee u kunt zien welke partij het dichtst bij uw denkbeelden staat. Inwoners die van het programma gebruikmaken, krijgen 30 stellingen voorgelegd over verschillende actuele lokale onderwerpen, onder andere op het gebied van verkeer en vervoer, sociaal beleid, woningbouw en financiën. Als alle stellingen zijn ingevuld is in een oogopslag te zien met welke politieke partij de gebruiker de meeste overeenkomsten heeft. Kieskompas is te vinden op https://derondevenen.kieskompas.nl of op www.derondevenen.nl.

Op de gemeentelijke website staat ook andere relevante informatie over de verkiezingen. 

Op de foto: Patrick LodiersAbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsSportVinkeveenWaverveenWilnisbestuurgemeente de ronde venengemeenteraadgemeenteraadsverkiezingen 2022kieskompaspatrick lodiersrtv ronde venenverkiezingsdebat


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×