Provincie verlengt steun cultuur- en erfgoedsector

Regio – Provinciale Staten van de provincie Utrecht hebben besloten de steun aan de cultuur- en erfgoedsector als gevolg van de coronacrisis te verlengen. Er wordt € 2 miljoen extra vrijgemaakt voor de jaren 2022 en 2023. Hiermee wil de provincie ruimte bieden voor duurzaam herstel en innovatie stimuleren. Het Herstelpakket bestaat uit meerdere regelingen en projecten. De regelingen worden in mei 2022 opengesteld.

Het provinciale Herstelpakket biedt ruimte aan (jonge) talentvolle makers weer werk te maken en te presenteren door samenwerkingen aan te gaan met gangbare en niet gangbare podia. Verder biedt het pakket ruimte voor innovatieve projecten, voor programmering in zalen en op festivals en wordt een onderzoek uitgevoerd naar publieksbehoeften om te kijken op welke manier het publiek weer kan terugkeren in de musea en theaters.

Gedeputeerde Rob van Muilekom: “Gelukkig zijn deze week de laatste coronamaatregelen afgeschaft en kan het publiek weer volop genieten van cultuur en erfgoed. Deze sector moest als eerste dicht en mocht als laatste open. Na gesprekken met de sector zijn we tot de conclusie gekomen dat hierdoor de nasleep wel tot in 2023 duurt. Er is tijd nodig om te herstellen en om in te spelen op de nieuwe werkelijkheid. Vooral ‘makers’, veelal zzp-ers, zijn zwaar getroffen door het verlies van werk en inkomsten.”AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscoronacoronacrisiscoronamaatregelenCultuurerfgoedgedeputeerde rob van muilekomgemeente de ronde venenprovinciaal herstelpakketprovinciale staten provincie utrechtprovincie utrechtrtv ronde venenzzp


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×