Gemeente start weer duurzame inkoopactie

Gemeente De Ronde Venen start deze maand weer met een grote inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk voor een scherpe prijs zonnepanelen en hybride warmtepompen te kopen. Maar ook vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas zijn onderdeel van de actie, zodat inwoners direct besparen op de energierekening. Deze week ontvangen woningeigenaren een brief met informatie over deze actie. De actie loopt tot 30 juni 2022.

“Met zonnepanelen en goede isolatie verlaagt u uw energierekening enorm. Ook zorgt isolatie in de zomer en winter voor een fijne temperatuur in huis. Steeds meer bedrijven bieden zonnepanelen en woningisolatie aan. Dat maakt het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Wij helpen onze inwoners hier graag bij. Want als we samen minder energie gebruiken dragen we allemaal ons steentje bij aan een duurzaam De Ronde Venen”, aldus wethouder Cees van Uden. 

De woningeigenaren die een brief ontvangen wonen in een huis dat bij de bouw niet of niet voldoende geïsoleerd is. Hierdoor zijn de stookkosten in verhouding hoog. Om deze kosten makkelijk te verlagen start de gemeente met de advies- en inkoopactie. Dit doet ze samen met Winst uit je Woning. Tijdens de actie koopt een grote groep huiseigenaren HR++ glas, zonnepanelen, hybride warmtepompen, spouwmuur- en vloerisolatie samen in, zodat de voorwaarden goed zijn en de prijs scherp is. Nog een extra voordeel: na het kopen van zonnepanelen ontvangen inwoners 21% btw terug van de Belastingdienst.

Huiseigenaren die 2 of meer isolatiemaatregelen afnemen, krijgen van de Rijksoverheid gemiddeld 20% subsidie op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen deze inkoopactie voldoen aan de subsidievoorwaarden. Als huiseigenaren ervoor kiezen om ook een hybride warmtepomp te plaatsen, dan kan de subsidie zelfs stijgen tot 40%.

Rondeveense huiseigenaren doen tot 30 juni 2022 mee aan de actie. Inschrijven kan via www.winstuitjewoning.nl/de-ronde-venen. Na aanmelding neemt de installateur contact op voor een persoonlijk adviesgesprek. Tijdens dit gesprek wordt de hoeveelheid en plek van de zonnepanelen en/of isolatie besproken. Hierna ontvangt de huiseigenaar een vrijblijvende offerte.

Meer weten over de actie? Kom naar een van de informatieavonden. Deze zijn op dinsdag 10 mei a.s. in de Dorpskerk aan het Kerkplein 45 in Abcoude en op dinsdag 17 mei a.s. in het gemeentehuis, ingang Raadhuisplein, in Mijdrecht. De sessies starten om 19:30 uur en zijn rond 21:00 uur afgelopen. Aanwezigen krijgen informatie over de advies- en inkoopactie en over slimme maatregelen. Ook komen de subsidies en financieringsmogelijkheden aan bod. Uiteraard is er ruimte voor vragen. Aanmelden voor de informatieavonden kan via www.winstuitjewoning.nl/de-ronde-venen.

Vragen over de advies- en inkoopactie, of problemen met aanmelden? Bel dan met de helpdesk van Winst uit je Woning. Dat kan op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur op (023)583 69 36, of per e-mail via info@winstuitjewoning.nl.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisduurzaamheidgemeente de ronde venenhuiseigenarenhybride waterpompeninformatieavond dorpskerk abcoudeinformatieavond gemeentehuis mijdrechtinkoopactie energiebesparende maatregeleninkoopactie zonnepanelenrtv ronde venensubsidie overheidwethouder cees van udenwinst uit je woningwoningeigenaren


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×