Voor de zevende maal boerenrugbytoernooi in baambrugge

Baambrugge – Voor de zevende keer wordt op 25 juni a.s.  het Baambrugse Boerenrugbytoernooi gehouden. Voor deelnemers een sterke competitie, voor toeschouwers een dag vol vermaak. Doel van het toernooi is de rugbysport te promoten bij jong en oud, maar net zo goed om deelnemers en toeschouwers het boeren- landelijke leven in de regio te laten ervaren.

Het geheel wordt georganiseerd door vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt door lokale sponsoren, die alle een band hebben met de regio, vanuit de boeren, wonen, werken of de sport. Midden in de polder aan de Horn 1a in Baambrugge is er voor iedereen wat om van te genieten.

De laatste 6 weken voor het toernooi worden iedere donderdag avond vanaf 20:00 uur trainingen gegeven voor mensen die willen meespelen op het toernooi, maar zelf nog geen of weinig rugby-ervaring hebben. Iedereen die komt trainen krijgt de kans in Team Baambrugge deel te nemen aan het toernooi. Een stoomcursus rugby met als hoogtepunt het toernooi. De trainingen worden gegeven door ervaren en professionele (ex-) rugbyers.

Op 25 juni rond 10:00 uur starten de wedstrijden voor de deelnemende teams. Dit jaar zijn dat ongeveer 12 herenteams, De wedstrijden worden gespeeld op 2 velden, waar toeschouwers langs de lijn kunnen plaatsnemen op de tribunes van strobalen. De wedstrijden duren 10 minuten en op die manier is het mogelijk een geheel toernooi in 1 dag te draaien. Leuk om naar te kijken en leuk om aan deel te nemen.

Tussen de middag is er een rugby-clinic voor kinderen. Zo kunnen zij kennismaken met de basisprincipes van de rugbysport. Denk hierbij aan samenwerken, een bal passen en je eerste tackel maken op een hooibaaltje. Na afloop krijgen de deelnemende kinderen een echte rugbybal mee naar huis.

Behalve de wedstrijden is er  voor de kinderen en voor sommige volwassenen divers ander vermaak, zoals een springkussen, een zwembad (afhankelijk van het weer) en echte koeien om te bekijken.

Gedurende de dag wordt een heel varken op een spit geroosterd en door lokale slagers opgediend. Leuk om te zien en nog lekkerder om te eten. Daarnaast zijn er hamburgers, tosti’s en dranken te krijgen. Als de temperatuur dat mogelijk maakt is er uiteraard een ijsje te halen.

Na afloop van de wedstrijden zo rond 18:00 uur, zal een dj gaan draaien om de dag in een gezellige sfeer af te sluiten.

Kijk HIER naar het item over het Boerenrugbytoernooi dat wij in 2019 maakten voor ons nieuwsprogramma Nieuwsronde. AbcoudeBaambruggeNieuwsSportbaambruggeboerenrugbytoernooigemeente de ronde venenrtv ronde venenrugbySport


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×