Ivn-slootjesdagen op 10 en 11 juni

De Ronde Venen – Op vrijdag 10- en zaterdag 11 juni a.s. zijn het Slootjesdagen bij IVN De Ronde Venen &  Uithoorn. Daarom wordt een aantal leuke waterexcursie bij de sloot georganiseerd. Deze excursie worden gehouden in:

• Uithoorn op 10 juni a.s. van 15:30 tot 17: 30 uur aan het eind van het Gooimeer
• Wilnis op 11 juni a.s. van 10:00 tot 12:00 uur bij NME-centrum De Woudreus
• Mijdrecht op 11 juni a.s. van 14:00 tot 16:00 uur in het Wickelhofpark.

Tijdens de Slootjesdagen organiseren IVN-afdelingen in het hele land activiteiten in- en om slootjes. Je bent welkom om zelf te ontdekken wat er allemaal leeft in de sloot. Vissen en kikkers? Natuurlijk! Maar wat dacht je van kokerjuffers, bootsmannetjes en libellenlarven? Laat je dus verrassen door wat je tegenkomt aan waterdiertjes én planten.

Met schepnetjes en teiltjes ga je op zoek en ontdek je met een deskundige IVN-natuurgids de slootbewoners. Met een loep en een zoekkaart ga je uitzoeken wat je hebt gevangen.

De gids vertelt bijvoorbeeld ook over wat die vangst nu eigenlijk zegt over de kwaliteit van het water. Zo word je Slootjesexpert!

Nieuwsgierig geworden naar deze spannende en leuke activiteit voor(klein)kinderen (4-12 jaar) en (groot)ouders? Doe dan mee aan deze gratis waterexcursies, noteer deze in je agenda en meld je aan.

Op de dag zelf doe je je laarzen aan en als je zelf een schepnet hebt, neem dat dan mee.

Aanmelden voor deze activiteiten kan per e-mail via slootjesdagen@ivn-drvu.nl. Geef daarbij dan ook het totaal aantal personen door, hoeveel kinderen daarbij zijn, je naam en je telefoonnummer.

Stel eventuele vragen over de activiteiten per e-mail via slootjesdagen@ivn-drvu.nl.AbcoudeBaambruggeCultuurGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisgemeente de ronde venengooimeer uithoornivnivn de ronde venen uithoornivn slootjesdagenmilieunatuurnme centrum de woudreusrtv ronde venenwaterexcursieswickelhofpark mijdrecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×