Lorena wiebes wint eerste etappe ladies tour

Zulte (BE)/Mijdrecht – Lorena Wiebes heeft de eerste etappe in de Baloise Ladies Tour gewonnen. De renster van DSM was na 128 kilometer met start en finish in het Belgische Zulte de snelste in de massasprint.

Op 7 kilometer van de meet rekende het peloton drie vluchters in: Typhaine Laurance, Valentina Scandolara en Loes Sels. In de sprint was Wiebes vervolgens superieur. Ze liet landgenotes Mylène de Zoete en Amber van der Hulst achter zich.

De proloog in Utrecht werd gisteren gewonnen door Ellen van Dijk, die haar leiderstrui vandaag door bonificatieseconden verloor aan Wiebes. De Mijdrechtse Wiebes legde gisteren op 11 seconden beslag op de tweede plaats. Ook in Utrecht was het podium geheel Nederlands, want Esmée Peperkamp zette de derde tijd neer.

Er staan nog vier etappes op het programma in de Baloise Ladies Tour, die in Vlaanderen en Zeeland zullen worden verreden. Voor een aantal rensters is het de laatste test voor de Tour de France voor vrouwen, die op 24 juli in Parijs begint.

Bron: RTV UtrechtMijdrechtNieuwsSportbaloise ladies toureerste etappegele truigemeente de ronde venenlorena wiebesrtv ronde venenSportteam dsmwielersportwielrennen vrouwen

Meer in dossier baloise ladies tour

Meer in dossier baloise ladies tour


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×