Provincie laat protestvlaggen hangen, rijkswaterstaat niet

Regio – De provincie Utrecht laat de ondersteboven hangende vlaggen van het boerenprotest voorlopig hangen langs de provinciale wegen. Dat doen ze zolang er geen onveilige situaties ontstaan. “Wij gedogen dat”, laat een woordvoerder weten.

Rijkswaterstaat (RWS) daarentegen is wel voornemens de vlaggen langs rijkswegen te gaan verwijderen. Een woordvoerder noemt de huidige situatie onwenselijk. “Die dingen kunnen losraken of op de weg komen. En mensen die omhoog kijken naar zo’n vlag of spandoek, letten niet op de weg.” Bovendien weet RWS niet of de vlaggen goed opgehangen zijn. “Als er een onverhoopt losraakt en op je vooruit belandt, kunnen er vervelende dingen gebeuren.”

Dit is overigens geen nieuw beleid van RWS. Ze verwijderen sowieso alles wat niet langs de weg thuishoort, zeker als dat tot gevaarlijke situaties kan leiden. “Het is dan ook geen statement tegen de protesten.” Het zal wel nog een tijdje duren voordat alle vlaggen ook daadwerkelijk weg zijn. Er hangen er namelijk nogal veel, en RWS moet ook zijn reguliere werkzaamheden nog uitvoeren. “Ze zijn niet vandaag of morgen weg, maar we beginnen er wel mee. Sommige vlaggen hangen voor ons echter te hoog, dus dat moet dan weer uitbesteed worden.”

Bron: RTV UtrechtAbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisboerenprotestgemeente de ronde venennederlandse vlag omgekeerdprovinciale wegenprovincie utrechtrijkswaterstaatrijkswegenrtv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×