Opbrengst gevonden voorwerpen naar drie goede doelen

De Ronde Venen – Gevonden voorwerpen die de gemeente bewaart en die niemand ophaalt worden na verloop van tijd verkocht. Het college van B&W heeft de opbrengst hiervan, € 3.000, geschonken aan drie lokale organisaties: de Voedselbank, Gezinsbuddy en Jongeren Actief. Alle drie ontvangen ze € 1.000.

Portemonnees, sleutels, sieraden, telefoons, laptops of soms contant geld: regelmatig worden voorwerpen op straat gevonden en bij de gemeente afgegeven om te bewaren, totdat de eigenaar zich meldt. Niet alle gevonden gevonden voorwerpen worden echter door de eigenaar opgehaald. Als dat niet gebeurt, worden ze na de wettelijke bewaartijd verkocht. De opbrengst daarvan bedroeg € 3.000.

De afgelopen weken konden inwoners via een poll op de gemeentelijke website aangeven welke organisatie volgens hen het bedrag van € 3.000 zou moeten krijgen. Op die poll is massaal gestemd. In totaal brachten bijna 17.500 inwoners een stem uit. De verschillen tussen de organisaties waren niet heel erg groot, alle drie kregen ze duizenden stemmen.

Hoewel het technisch moeilijk was gemaakt om meerdere keren te stemmen, is dit wel gebeurd. Vanaf één ip-adres zijn enkele duizenden stemmen uitgebracht. Het is niet precies te achterhalen op wie is gestemd. Het college heeft daarom het bedrag van € 3.000 gelijkelijk over de drie organisaties te verdelen.AbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisgemeente de ronde venengezinsbuddyjongeren actiefopbrengst naar goede doelpollrtv ronde venenverkoop verloren en gevonden voorwerpenverloren en gevonden voorwerpvoedselbank de ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×