Amsterdamse cantorij treedt op in abcoude

Abcoude – Religieus werk, voortkomend uit het diepgewortelde orthodoxe geloof, liefdes- werk- en snelle dansliederen en zelfs een enkel nationalistisch lied: ze maken onderdeel uit van het zuid-Kaukasisch programma ‘Waterfall Music’ dat de Amsterdamse Cantorij op 19- en 20 november brengt in Abcoude en Amsterdam.

Georgië en Armenië, gelegen op de grens van Azië en Europa, kennen een rijke koortraditie waarvan de Amsterdamse Cantorij voorbeelden ten gehore brengt.

Van de componisten zijn sommigen nog actief, van anderen behoort het werk inmiddels tot een vaste traditie. De teksten zijn veelal in het Armeens en Georgisch, maar soms ook in het Engels, dat na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie steeds meer terrein won.

Waterfall Music is een gevarieerd programma dat is vervuld van weemoed en trots en waarin humor niet ontbreekt. De Amsterdamse Cantorij staat onder leiding van Felix van den Hombergh.

Het concert vindt plaats op 19 november a.s. in de Dorpskerk aan het Kerkplein 45 in Abcoude. Kaarten zijn in de voorverkoop te koop via www.amsterdamsecantorij.nl. Kaarten kosten in de voorverkoop/reductie (donateurs, cjp, stadspas): € 17,50. jongeren t/m 18 jaar betalen € 8 en kaarten aan de kassa kosten € 20.

Foto: Amsterdamse Cantorij Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeCultuurNieuwsabcoudeamsterdamse cantorijarmenieCultuurdorpskerk abcoudefelix van den homberghgemeente de ronde venengeorgiertv ronde venenwaterfall musiczuid kaukasisch


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×