Eigen woning verduurzamen met waardebon van gemeente

De Ronde Venen – Gemeente De Ronde Venen gaat eigenaren van woningen in De Ronde Venen helpen met het nemen van maatregelen om zo te besparen op de energiekosten.

Met een paar kleine maatregelen verlagen inwoners hun energierekening al flink. Om te helpen met besparen op hun energierekening bestaat de waardebonnenactie voor energiebesparende producten. Deze was al beschikbaar voor huurders. Maar eind november ontvangen ook woningeigenaren met een maximale WOZ-waarde van € 355.000 een brief met een waardebon van de gemeente. 

Met deze bon van € 70, kopen de inwoners tussen 5- en 31 december 2022 energiebesparende producten, zoals radiatorfolie, ledlampen, tochtstrips of een waterbesparende douchekop. De complete lijst met producten waarvoor de bon om te wisselen is staat op www.winstuitjewoning.nl/de-ronde-venen.

De actie voor huurders en woningeigenaren loopt tot 31 december 2022, maar heeft een beperkt budget. Als het budget op is, vervalt de waardebon. Daarom is het handig om de bon snel in te leveren. Woningeigenaren bepalen zelf waar ze de energiebesparende producten kopen. Dit kan bij bouwmarkten, in een (web)winkel of bij een ondernemer in de buurt. De gemeente vindt het belangrijk lokale ondernemers te steunen.

Na het kopen van de energiebesparende producten kunnen inwoners de kassabon op www.winstuitjewoning.nl/de-ronde-venen uploaden. Daarna ontvangt de inwoner het bedrag terug.

Liever direct een waardebon inwisselen voor een box vol energiebesparende producten? Dat kan bij Optie1 aan de Hofland 2 in Mijdrecht. In deze box zitten verschillende producten waarmee de inwoners eenvoudig energie besparen.

Kijk voor meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Aanmelden voor de nieuwsbrief over duurzaamheid kan op www.derondevenen.nl/duurzaam.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisenergiebesparingenergietransitiegemeente de ronde venenoptie1 mijdrechtrtv ronde venenwaardebon energiebesparende productenwinst uit je woningwoningeigenaren


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×