Komende zes weken acties in streekvervoer

Regio – Reizigers in het streekvervoer krijgen de komende zes weken vijftien stakingsdagen voor hun kiezen als het niet tot een cao-akkoord komt. Dat hebben de vakbonden FNV en CNV laten weten. De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) is zeer teleurgesteld en zegt dat de stakingen toch niks brengen.

De stakingen betekenen voor reizigers in de provincie Utrecht dat er minder stads- en streekbussen, trams en streektreinen rijden. Vandaag, dinsdag 28 februari, is er al een stakingsdag. Er wordt onder meer een “vurig ochtendontbijt” georganiseerd voor het hoofdkantoor van vervoerder Syntus in Amersfoort.

Na vandaag leggen buschauffeurs en treinmedewerkers het werk neer op 2, 6, 8, 10, 14, 15, 20, 22, 24, 29 en 30 maart en op 3, 5 en 7 april. Dat geldt voor de vervoerders Arriva, EBS, Keolis (Syntus), Qbuzz, RET en Transdev.

Bij de NS en in het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wordt niet gestaakt. Hier wordt per regio en treintraject weergegeven wat de verwachte gevolgen van de staking zijn voor reizigers.

Onder de cao Streekvervoer werken zo’n 13.000 mensen. De vorige cao verliep op 31 december 2022.

De VWOV is verbolgen over de nieuwe stakingen. “Dat vakbonden deze koers kiezen, vinden we heel teleurstellend. Het gaat niets brengen, want werkgevers kunnen simpelweg niet voldoen aan de eisen van de vakbonden.”

Vervoerders weten pas op de dag van de staking zelf wat de precieze gevolgen van de staking zijn. Dan is namelijk pas duidelijk welke medewerkers deelnemen aan de staking en welke niet. Hou er daarom rekening mee dat jouw trein of bus niet rijdt en plan jouw rit kort voor vertrek via de reisplanner.

Bron: RTV Utrecht

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscao streekvervoercnvfnv streekvervoergemeente de ronde venenkeolis nederlandmobiliteitopenbaar vervoer de ronde venenopenbaar vervoer provincie utrechtprovincie utrechtrtv ronde venenstaking streekvervoerstreekvervoersyntus utrechtvereniging werkgevers openbaar vervoervwov


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×