Binnen de kaders grotere terrassen mogelijk

De Ronde Venen – Het wordt voor de horeca in De Ronde Venen mogelijk grotere terrassen in te richten. 

In coronatijd heeft het college van B&W uitbreiding van terrassen gedoogd bij de plaatselijke horeca. Deze gedoogbeschikkingen liepen op 1 november 2022 af. Na deze periode bleek er behoefte te zijn aan een terrassenbeleid, want dat had de gemeente nog niet.

Het college heeft besloten om Nadere regels en beleidsregels terrassen De Ronde Venen 2023 vast te stellen. De gemeente biedt de ondernemers zo de mogelijkheid om meer terrassen te realiseren. Er worden met de regels duidelijke kaders aangegeven waarbinnen terrassen kunnen worden geëxploiteerd, zoals bijvoorbeeld de inrichting en de “aankleding” van een terras, het aantal te gebruiken vierkante meters enzovoorts.

Door deze regels wordt de openbare orde en veiligheid op terrassen beter gewaarborgd. Er kan beter handhavend opgetreden worden en verrommeling van de terrassen wordt tegen gegaan. De ondernemers weten met dit beleid waar ze aan toe zijn.

Deze regels over terrassen staan gepubliceerd op www.overheid.nl. 

Stuur voor meer informatie over de regels een e-mail via iv@derondevenen.nl.

De foto is ter illustratie

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscovidEconomiegemeente de ronde venenhandhavenrtv ronde venenveiligheid


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×