Driekwart volwassenen de ronde venen volledig gevaccineerd

De Ronde Venen – Het RIVM heeft gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven. Daaruit blijken onderling grote verschillen: op Schiermonnikoog is bijvoorbeeld 93% van de volwassenen ingeënt, tegen 23% in Urk.

In de grote steden en gemeenten die deel uitmaken van wat de Biblebelt wordt genoemd, ligt de vaccinatiegraad lager, terwijl die op de Waddeneilanden en in gemeenten in het oosten en zuidoosten van het land juist hoger is.

Gemiddeld is landelijk circa 85% van de volwassenen deels ingeënt, en 77% volledig.

In de gemeente De Ronde Venen heeft 84% van de volwassenen één prik gehad en is 74% van de volwassenen volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in De Ronde Venen 59% deels gevaccineerd en 43% volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 82%  voor één prik en 71%  op twee prikken.

De cijfers in de buurgemeenten van De Ronde Venen zijn, met uitzondering van Amsterdam, vergelijkbaar. In Amsterdam heeft 74% van de volwassenen één prik gehad en is 61% volledig gevaccineerd.

Bron: NOSAbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscoronacovidgemeente de ronde venengezondheidszorgpandemierivmrtv ronde venenvaccinvaccinatiegraadvaccineren


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×