Komende zondag cultuurcafe: licht op de polder

Mijdrecht – Komende zondag 26 maart a.s. organiseert Stichting Cultuurpunt Ronde Venen van 15:00 tot 17:00 uur weer Cultuurcafé; licht op de polder. Dit keer vindt het plaats in ’t Oude Parochiehuis aan de Bozenhoven 152 te Mijdrecht. Presentator Jeroen Dirks spreekt met een vijftal gasten over cultuuractiviteiten en geschikte locaties daarvoor in De Ronde Venen. De interviews worden afgewisseld met muzikale intermezzo’s van Cathelijn Gelderloos (zang en piano).

Op diverse locaties in De Ronde Venen wordt muziek gemaakt, wordt geschilderd, wordt gedanst en worden ook presentaties en optredens georganiseerd. Er is echter géén vanzelfsprekende locatie met een duidelijk gezicht in Mijdrecht. Hoe wordt deze versnippering ervaren, welke ontwikkelingen zijn er en hoe zou de ideale verzamelplek voor culturele activiteiten in Mijdrecht eruit zien?

De gasten die hierover van gedachten wisselen met elkaar zijn:

• Wethouder Cees van Uden van gemeente De Ronde Venen. Zijn portefeuille bestaat o.a. uit maatschappelijk vastgoed en cultuur. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe visie, zo ook met betrekking tot dorpshuizen.
• Gert Tetteroo, directeur van het Spoorhuis in Vinkeveen. Behoud en verdere ontwikkeling van het Spoorhuis als cultureel centrum voor Vinkeveen is zijn doel. Naast locatieverhuur organiseert hij o.a. culturele evenementen en film.
• Ruud Keizer, directeur van ’t Oude Parochiehuis in Mijdrecht. In dit culturele middelpunt van De Ronde Venen worden naast verhuur van zalen, ook culturele activiteiten ondersteund en geprogrammeerd voor het publiek.
• Marijke van Vianen, voorzitter van het ROM-koor in Mijdrecht. Het ROM-koor brengt muziektheater, van musical tot filmmuziek en alles wat er tussen zit. Zij repeteren in de Veenhartkerk in Mijdrecht, maar missen een geschikte locatie voor uitvoeringen in Mijdrecht.
• Maarten van Rossum, voorzitter van Atelier De Kromme Mijdrecht. Het atelier biedt een cursusprogramma voor jeugd en volwassenen en is momenteel gehuisvest in de voormalige basisschool De Trekvogel aan de Karekiet 49 te Mijdrecht.

Jeroen Dirks praat niet alleen met de gasten, maar wendt zich ook tot de bezoekers.

Cultuurcafé wordt twee keer per jaar gehouden, telkens op een andere locatie en met andere gasten en thema’s. Kijk voor meer informatie op www.cultuurpuntrondevenen.nl.

Geplaatst door: Ferry MulderAbcoudeBaambruggeCultuurEconomieGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscees van udenCultuurcultuurcafecultuurpunt ronde venende ronde venengemeente de ronde venenoude parochiehuis mijdrechtrtv ronde venen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×