Basisschool CNS Abcoude zet in op leesmotivatie

Basisschool CNS Abcoude zet in op leesmotivatie

Tijdens de Kinderboekenweek hebben basisschool CNS Abcoude en Bibliotheek AVV hun samenwerking officieel gemaakt door een contract te ondertekenen voor de Bibliotheek op school. Deze samenwerking zorgt voor een structurele aanpak om de leesmotivatie bij de leerlingen te vergroten.

Een belangrijk onderdeel van dit project is de inzet van een leesconsulent, die de school actief ondersteunt bij het bevorderen van leesplezier. De leesconsulent helpt bij het opstellen van een plan van aanpak op basis van de landelijke monitor, een enquête onder de leerlingen vanaf groep 5 en de leerkrachten. Daarnaast biedt de leesconsulent leuke ideeën voor lessen en inspiratie voor leerkrachten om het lezen nog aantrekkelijker te maken. Hierdoor gaan kinderen niet alleen meer lezen, maar worden ze ook beter in taal.

CNS Abcoude werkt daarnaast met de nieuwe leesmethode Atlantis, waarbij technisch en begrijpend lezen worden gecombineerd. De school zet volop in op een rijk aanbod aan boeken in de schoolbibliotheek. Dankzij een landelijke subsidie van de Basisvaardigheden kunnen de school en de bibliotheek samen zorgen voor een stimulerende leesomgeving.

Ook ouders worden betrokken bij het leesplezier van hun kinderen. De school benadrukt het belang van dagelijks (voor)lezen. Slechts vijftien minuten per dag kan al leiden tot het leren van ruim 1.000 nieuwe woorden per jaar! Bovendien is een bibliotheeklidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar gratis. Samen willen CNS Abcoude en Bibliotheek AVV ervoor zorgen dat kinderen meer gaan lezen en daar vooral veel plezier aan beleven.



AbcoudeNieuwsbibliotheek avvbibliotheek op schoolcns abcoude


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×