50-DINGENFEEST BIJ NME-CENTRUM DE WOUDREUS

De Ronde Venen - Aan het begin van het nieuwe schooljaar ontvangen alle leerlingen van groep 3 in De Ronde Venen het 50-dingenboek. Daarin staan 50 activiteiten in de natuur die je voor je 12de gedaan moet hebben. 

Op zondagmiddag 19 september a.s. kan tijdens het 50-dingenfeest bij NME-Centrum De Woudreus in Wilnis een aantal van deze activiteiten worden gedaan. Met een mooie aftekenkaart kunnen kinderen de activiteiten afvinken: ze kunnen bijvoorbeeld naar kleuren speuren, slootje springen, hun eigen blotevoetenpad maken, aanmodderen en een brandnetelshake brouwen. De 'Natuurdetective' geeft vervolgens voor alle kinderen een spannende voorstelling over sporen in de natuur. 

Bezoekers kunnen zich aanmelden voor een tijdslot. Een ronde ziet er als volgt uit: het eerste anderhalf uur kunnen kinderen 12 activiteiten uit het 50-dingenboek doen. Vervolgens neemt de ‘Natuurdetective' ze  mee naar zijn theater voor een openluchtvoorstelling van 30 minuten. Hierna kunnen kinderen op expeditie in de (natuur)speeltuin van het Speelwoud. Daar kunnen ze aan den lijve hoogteverschillen ervaren, in een boom klimmen, door het hoge riet lopen of gewoon lekker vrij spelen.

Wie bij dit 50-dingenfeest wil zijn moet zich verplicht aanmelden. Dat kan via www.dewoudreus.nl, kijk daar bij 'activiteiten'.

De starttijden (rondes) zijn: 12:00, 13:45 en 15:30 uur. Meld je als gezin/verzorgers aan voor één starttijd en geef daarbij aan hoeveel kinderen er meekomen (maximaal 4 kinderen per 2 volwassenen). 

Hoewel er beperkt plek is, zijn er nog plekken vrij. 

Mocht het slecht weer zijn op 19 september, dan gaat het feest niet door. Houd daarvoor de website www.dewoudreus.nl in de gaten.

De toegang is gratis, alleen voor consumpties wordt een kleine vergoeding gevraagd.


advertentie