CDA PRESENTEERT VERKIEZINGSPROGRAMMA EN KANDIDATEN

De Ronde Venen - Op woensdag 24 november jl. is Rein Kroon unaniem gekozen als lijsttrekker voor het CDA De Ronde Venen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit gebeurde tijdens de najaarsvergadering van het CDA. Op nummer 2 staat de huidige fractievoorzitter Simone Borgstede.

De lijst is een mix van oud en nieuw. Ria de Korte uit Baambrugge staat op nummer 3. Op nummer 4 staat nieuwkomer Maaike Brugmans uit Mijdrecht. Wilnisser Coos Brouwer staat op nummer 5. Op nummer 6 staat de jongste kandidaat, de 19-jarige Amber Beijer, eveneens afkomstig uit Mijdrecht. Yvette Janmaat uit Wilnis staat op nummer 7 en Jan Rouwenhorst uit Mijdrecht sluit de rij op nummer 8.

“Het betreft een mooie mix van jong en ervaren, man en vrouw en goede spreiding over onze prachtige dorpen” aldus CDA-voorzitter Roel Rotshuizen, die zeer content is met de lijst.

Wethouder Rein Kroon besprak het thema van het verkiezingsprogramma “Lokale Kracht: Doorbouwen aan De Ronde Venen”. In het programma is de focus gericht op het bouwen van nieuwe woningen en het doorbouwen aan De Ronde Venen, een gemeente waar het volgens het CDA, fijn wonen, werken en recreëren is.

Betrokkenheid vindt het CDA belangrijk voor de gemeente. Inwoners die zich betrokken voelen bij de familie, de woonwijk, het dorp, de sportclub, voedselbank, dorpshuis, school of kerk. Het CDA wil alle vormen van samenwerking benutten, bundelen en versterken en hiermee een bijdrage leveren aan de verbinding tussen generaties, jong én oud.

Lijsttrekker Rein Kroon wil graag verder als wethouder om de diverse bouwplannen die er zijn uit te voeren: “Komende jaren zullen we veel woningen realiseren als we met elkaar de druk erop houden. Als de inwoner het wil zou ik het fantastisch vinden de komende jaren steeds mijn bouwhelm op te zetten om eerste palen te slaan op bouwlocaties voor woningen voor onze inwoners” aldus wethouder/lijsttrekker.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 16 maart 2022.

Op de foto (vlnr): Coos Brouwer, Ria de Korte, Maaike Brugmans, lijsttrekker Rein Kroon, Simone Borgstede, Amber Beijer en Jan Rouwenhorst. Yvette Janmaat ontbreekt helaas door omstandigheden.


advertentie