Geef uw mening over het openbaar vervoer

Ieder jaar stelt provincie Utrecht samen met de vervoerders Syntus Utrecht en U-OV een nieuwe dienstregeling op voor het openbaar vervoer (bus en tram) in de provincie Utrecht. De provincie en de vervoerders vinden het belangrijk om te weten wat de reiziger van de dienstregeling vindt. Daarom horen zij graag diens mening over de voorgenomen plannen voor het Utrechtse openbaar vervoer. Vul vóór 12 mei de online enquête in. De enquête is voor iedereen toegankelijk.

De vervoerders U-OV en Syntus Utrecht stellen elk jaar nieuwe plannen op voor het regionaal openbaar vervoer om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeften van de reizigers. Op sommige lijnen verandert de route of wijzigt de frequentie. Er zijn ook voorstellen opgenomen om in te spelen op (verwachte) reizigersgroei door het rijden van meer ritten.

De enquête is zo opgesteld, dat de reiziger alleen de vragen ontvangt die betrekking hebben op de regio waarin gereisd wordt met het openbaar vervoer. De reiziger krijgt ook de mogelijkheid om alle vragen te beantwoorden. Met deze informatie stellen de vervoerders de nieuwe dienstregeling op. Die nieuwe dienstregeling zal per 15 december 2024 ingaan.

Voordat het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht medio september een besluit neemt over de plannen, is eerst het woord aan de reiziger. De provincie houdt iedereen, die reageert en die dat wenst, op de hoogte van de uitkomsten. Zij ontvangen het definitieve vervoerplan en ook een samenvatting van alle reacties op de enquête. Deze reacties zijn uiteraard anoniem.

Behalve de reizigers worden ook de gemeenten, de belangenorganisatie ROCOV en aangrenzende concessieverleners en vervoerders over de plannen voor de dienstregeling 2025 geraadpleegd.

Meedoen aan de enquête? Klik dan HIER.



AlgemeenDe Ronde VenenEconomieGemeenteNieuwsRegiokeolis nederlandsyntus utrechtvervoerplan 2025


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×