Nieuwe expositie kunstrondevenen in de lindeboom

Mijdrecht – Van 6 oktober tot en met 15 oktober a.s. exposeren de kunstenaars Ellis Sprengers en Willy van Loon-van Dijk in de pop-up galerie van KunstRondeVenen, in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. De galerie zal op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van 12:00 tot 16:00 uur zijn geopend. Er worden tekeningen en schilderijen tentoon worden gesteld en de kunstenaars zullen zelf aanwezig zijn.

Ellis Sprengers is jaren geleden begonnen met het schilderen met olie- en aquarelverf. Via cursussen, workshops en vooral veel oefenen, heeft zij zich ook bekwaamd in het maken van pasteltekeningen en in het werken met acrylverf.

Ellis: ‘Deze materialen lenen zich uitstekend voor de verschillende stijlen die ik hanteer. Ik werk gedetailleerd en realistisch, maar ik maak ook werk met een losse toets en spontane kleurvlakken.’ Haar werk omvat voornamelijk portretten van mens en dier. Het vastleggen van de onschuld in een kinderportret blijft voor haar een uitdaging. Af en toe maakt zij een uitstapje naar de natuur als onderwerp, maar haar voorkeur gaat uit naar het portret, waarbij de ogen de ziel blootleggen.

Willy van Loon tekent al van jongs af aan, met meestal paarden en vrouwen als onderwerp. In de zestiger jaren werd zij aangenomen op de Rietveld academie, waar zij na het voorbereidende jaar het advies kreeg om de mode-opleiding te volgen.

Willy: ’Modeltekenen was mijn favoriete les en dat resulteerde in honderden tekeningen. Daarnaast ontwierp en maakte ik kleding’. In de jaren na haar studie heeft zij veel kleding gemaakt, maar tekenen kwam door haar werk en het gezinsleven op een laag pitje te staan. Pas op latere leeftijd pakte zij het schilderen weer op en volgde zij cursussen bij de VU en Crea Uithoorn.

Zij werkt met zowel acryl- als olieverf. De onderwerpen zijn divers: figuratief, surrealistisch, abstract of er tussenin. Kortom zij hanteert verschillende stijlen en maakt veel gebruik van kleur, met een voorkeur voor blauw, paars, groen en roze.

Kijk voor meer informatie over de expositie en over kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen op  www.kunstrondevenen.nl en op de Facebook-pagina.



CultuurMijdrechtNieuwsCultuurellis sprengersgemeente de ronde venenkunstenaarsvereniging kunstrondevenenpop up galerie winkelcentrum de lindeboom mijdrechtrtv ronde venenwilly van loon van dijk


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×