Grote controle op bedrijventerrein mijdrecht

Mijdrecht – Gemeente De Ronde Venen heeft samen met politie, douane, netbeheerder Stedin en het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum (RIEC) afgelopen donderdag 11 november een grootschalige integrale controle gehouden op de Vermogenweg op het Bedrijventerrein  Mijdrecht. Daarbij zijn circa 50 bedrijfspanden gecontroleerd op de naleving van wet- en regelgeving. Tijdens deze controle zijn geen strafbare feiten geconstateerd.

Met enige regelmaat vinden verspreid over de gemeente controles plaats waarbij verschillende partijen samenwerken. De Ronde Venen wil een gemeente zijn waar iedereen zich veilig voelt. Controles horen daarbij. Ook kunnen zo netwerken van afnemers, facilitators en leveranciers in beeld worden gebracht.

Door de afgelegen ligging en de vaak goede toegangswegen lenen (delen van) bedrijventerreinen zich voor zaken die het daglicht niet verdragen. Denk hierbij aan (het faciliteren van) drugshandel, autodiefstal, illegaal gokken en witwassen. Signalen die kunnen wijzen op ondermijnende activiteiten op een bedrijventerrein zijn:
• Een specifieke geur bij hennepkwekerijen en/of drugslabs (anijsachtige lucht)
• Grote delen van het pand zijn dichtgeplakt, voorbijgangers kunnen niet naar binnenkijken
• Bedrijven zijn beveiligd met opvallend veel beveiligingsmaatregelen
• Bij het bedrijf is er voornamelijk activiteit in de avond en nacht of helemaal niet
• Het bedrijf lijkt eerder een ontmoetingsplaats dan een onderneming
• Het bedrijf heeft een vervallen uitstraling, heeft vaak een vage website en doet niet aan reclame (op de gevel)
• Er zijn veel dezelfde soort bedrijven op relatief korte afstand van elkaar.

Inwoners die iets verdachts zien, kunnen dit bij de gemeente melden via het e-mailadres ondermijning@derondevenen.nl, via de website van de politie (www.politie.nl) of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.EconomieGemeenteMijdrechtNieuwsbedrijventerrein mijdrechtdouanegemeente de ronde venenhandhavingintegrale controlemeld misdaad anoniemMijdrechtondermijnende activiteitenpolitieregionaal informatie expertisecentrumriecrtv ronde venenstedinvermogenweg mijdrecht


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×