Nationale voorleesdagen in de bibliotheek

De Ronde Venen – Woensdag 26 januari a.s. starten de Nationale Voorleesdagen. Samen genieten van mooie verhalen, zomaar tussendoor of op een vast moment. Voorlezen geeft een gevoel van gezelligheid en geborgenheid. 

Ook in de Bibliotheek staat voorlezen deze dagen centraal. Want voorlezen maakt herinneringen voor het leven. Kom langs in de Bibliotheek. Daar kun je een spannend spoor van monstervoetafdrukken volgen. Er zijn steeds kleine monsteropdrachten waarbij je van alles kunt voelen, luisteren en zien. Het spoor leidt je uiteindelijk naar alle monsterlijk leuke voorleesboeken in de Bibliotheek.

Ook op de website van de Bibliotheek is van alles te beleven. Wil je liever thuis achter je computer de Voorleesdagen meebeleven? Kijk dan op www.bibliotheekavv.nl/voorleesdag. Er staat een leuke kalender voor je klaar. Maak iedere dag een luikje open en laat je verrassen met leuke voorleestips, een vrolijk liedje of een echte monsterkleurplaat.

Word lid van de Bibliotheek en krijg een cadeautje. Voor alle kinderen vanaf 0 jaar zijn er in de Bibliotheek leuke boekjes te vinden die aansluiten bij hun leeftijd en leefwereld. Van knisperboekjes, bad-boekjes en voelboeken tot prentenboeken, zoekboekjes en luisterboeken. Kom eens kijken in de Bibliotheek. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. Is je kindje nog geen 2 jaar, dan krijgen jullie een vrolijk BoekStartkoffertje cadeau. En speciaal tijdens de Voorleesdagen – van 26 januari t/m 5 februari – krijg je een leuk vingerpopje cadeau.

Ieder jaar kiest een vakkundige jury het Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Het verhaal gaat over een jongetje dat moet gaan slapen, maar dat steeds meer monsters verzint die hij nog moet vangen. En daarna moet hij de soldaten vangen die de monsters komen halen. De verteller probeert het verhaal steeds af te ronden, maar dat valt niet mee.

Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig. Het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van het kind. Kinderen die vaak worden voorgelezen, zijn beter in taal. En het verrijkt de woordenschat waardoor kinderen de wereld om zich heen beter begrijpen. Veel ouders zouden graag meer willen voorlezen aan hun kind(eren). Maar door tijdgebrek lukt dit vaak niet. Ook blijkt dat ouders vaak niet weten welke boeken passen bij de leeftijd én welke boeken het meest geschikt zijn voor interactief voorlezen. Daarom zijn op de website van de Bibliotheek veel voorleestips én boeken-ideeën te vinden.

Kijk voor meer informatie, voor tips en ideeën op www.bibliotheekavv.nl/voorleesdagen.AbcoudeBaambruggeCultuurEconomieMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilnisbibliotheek angstel vecht en venenCultuurgemeente de ronde veneninteractief voorlezenkees de boerlezenmaar eerst ving ik een monstermonstervoetafdrukkennationale voorleesdagenopvoedingprentenboek van het jaarrtv ronde venentjibbe veldkampvoorlezen


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×