Ivn-lezing over tiny forests

De Ronde Venen – U heeft er vast al eens iets over gehoord: Tiny Forests. Er verschijnen berichtjes in de krant over kinderen die een Tiny Forest aanleggen. Uithoorn heeft er nu vier. De Ronde Venen drie. Maar wat is het precies en hoe helpen ze bij waterberging?

In ons veranderende klimaat krijgen we steeds meer te maken met extreme weersomstandigheden: droogte en slagregens bijvoorbeeld. Onze steden bestaan uit stoepen, stenen en straten. We hebben onze steden en dorpen zo dichtgetegeld dat het oventjes worden. Het regenwater overbelast onze riolen. Het planten van kleine bosjes kan uitkomst bieden. Het kan een Tiny Forest zijn zo groot als een tennisveld, maar ook al is het maar 5 vierkante meter in je eigen tuin.

Inheemse bomen zorgen voor meer biodiversiteit, drinken en verdampen regenwater en verkoelen daarmee stad en dorp. Met het planten van kleine bosjes werken we aan waterberging en maken we onze wijken een levendige omgeving die goed is voor mens en natuur.

In de lezing hoort u van Daan Bleichrodt hoe de Tiny Forests in Nederland worden gemaakt, wat het belang is van waterberging en hoe de Tiny Forests daarbij helpen. Daan Bleichrodt werkt als trainer, productontwikkelaar en projectleider voor IVN natuureducatie.

De lezing ‘Tiny Forests en Waterberging’ door Daan Bleichrodt van IVN vindt plaats op 1 februari a.s. om 20:00 uur, in het NME-centrum De Woudreus aan de Pieter Joostenlaan 28a in Wilnis

In verband met corona kan deze lezing alleen worden bijgewoond  als u zich van te voren aanmeldt via www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn. Daar kan  een aanmeldingsformulier worden ingevuld. Bij binnenkomst worden de aanmelding en de QR-code gecheckt, waarna men  direct in de zaal moet gaan zitten. De stoelen staan op ruime afstand van elkaar. IVN streeft ernaar dat meer kwetsbare belangstellenden kunnen deelnemen. Daarom worden de bezoekers verzocht vóór men naar het NME-centrum gaat een zelftest te doen en in het NME-centrum een mondkapje type 2 te dragen.AbcoudeBaambruggeGemeenteMijdrechtNieuwsVinkeveenWaverveenWilniscoronamaatregelendaan bleichrodtgemeente de ronde venenivn lezingivn natuureducatieivn ronde venen uithoornmondkapje type 2nme centrum de woudreusrtv ronde venentiny forests


Studio
Rendementsweg 10d
3641 SK Mijdrecht

E-mail
redactie@rtvrondevenen.nl

Telefoon Redactie
0297 - 286004

×